Noutăți

Puterile jadului. Despre misterioasele pietre verzi se credea că pot oferi nemurirea

Încă din cele mai vechi timpuri, jadul a fost considerat sacru în întreaga lume. A fost descoperit în morminte antice sau pe figurine de zei. De ce avea culoarea verde atâta importanță și ce se credea că este capabil să confere o piatră de jad?

Credințele taoiste și budiste ne spun că o zeitate numită Yuhuang, Împăratul Jadului, a fost conducătorul suprem al cerului. Singurul om cu care Împăratul de Jad a interacționat direct a fost Împăratul Chinei. Astfel, orice muritor care avea asupra sa un jad în momentul morții ajungea în fața lui Yuhuang pentru a fi judecat. Atunci când prințesa taoistă Tou Wan a murit în 104 d.Hr., a fost îmbrăcată într-un costum de jad la fel ca și soțul său. Cei doi considerau faptul că jadul le va oferi nemurirea. Corpurile au fost îngropate în două camere săpate într-un deal, la aproximativ 150 km de Peking.

jad2

A fost nevoie de aproape 2000 de ani pentru ca mormintele lor să fie descoperite. Arheologii au fost uimiți când au văzut 2.800 jertfe funerare care au înconjurat cadavrele. Ofrandele erau destinate să faciliteze trecerea lor în lumea următoare. Cu toate acestea, cele mai spectaculoase erau costumele de jad, fiecare fiind format din câteva mii de plăci mici de jad subțire, cusute împreună cu fire de aur.

Desigur că Asia nu este singurul continent unde jadul era considerat sacru. În cealaltă parte a lumii, pentru indienii antici jadul era consierat un dar din Rai. Kukulcan și Quetzalcoatl, zeii supremi ai populațiilor antice dinMexic, erau reprezentați de obicei cu jad în ochi și ombilic. Mexicanii antici erau devotați jadului. Acesta era mai prețios decât diamantele și aurul.

jda34

În Mezoamerica, această piatră prețioasă era asociată ca fiind purificatoare și purtătoare a spiritului celui mort către lumea de dincolo. Jadul era plasat și în mormintele conducătorilor egipteni ca o reprezentare a inimii.

Oamenii din Pacificul de Sud-vest spuneau că a oferi cuiva o bucată de jad înseamnă să îi oferi o bucată din sufletul său. În America Centrală, jadul era considerat atât de prețios încât oamenii din clasa de ”jos” nici măcar nu aveau voie să dețină așa ceva.

sursa: https://www.crystalvaults.com/crystal-encyclopedia/jade

sursa: http://www.messagetoeagle.com


Intră pe pagina principală a site-ului pentru a vedea cele mai noi articole! Clik aici: Acasa

Adauga un comentariu

Adresa de email introdusa nu va fi publicata.
Comentariile care conțin cuvinte obscene și limbaj violent sau care instigă la ură și discriminare nu vor fi publicate!


*


Termeni si conditii