Noutăți

Putem trăi până la 150 de ani? Oamenii de știință sunt la un pas de reversarea procesului de îmbătrânire…

Este oare posibil să ne extidem durata vieţii pînă la vârsta de 150 sau chiar 200 ani şi totodată să trăim tineri şi mereu sănătoşi ? Acesta pare a fi un subiect scos din filmele science fiction precum Vârsta lui Adaline sau Cazul Neobişnuit al lui Benjamin Button. Cu toate acestea, un număr tot mai mare de oameni de ştiinţă au realizat studii independente, în laboratoare specializate, de peste 30 de ani si în momentul de faţă au ajuns la rezultate remarcabile.

Ei pot răspunde afirmativ la întrebările pe care tocmai le-am precizat mai devreme. După mai multe încercări nereuşite de a realiza interviuri cu aceşti oameni de ştiinţă, unul dintre ei a acceptat provocarea şi peste câteva momente veţi avea ocazia să vedeţi cel mai tulburător interviu din câte am făcut pînă acum la “Ştiinţă şi Cunoaştere”. Datorită faptului că acum ştiinţa răspunde afirmativ la posibilitatea reversului în timp biologic, am avut îndrăzneala să îmi prezint succint şi propriile observaţii ale unui fenomen fiziologic ce pare să evidenţieze mici modificări legate de viteza de îmbătrânire, fapt care a trezit o anumită curiozitate şi din partea invitatului emisiunii.

Michael B. Fossel, avînd în prezent vârsta de 66 ani, este profesor de medicină clinică la Universitatea de Stat Michigan şi este autorul mai multor cărţi despre îmbătrânire. Michael este cel mai bine cunoscut pentru opiniile sale privind terapia telomerazei ca un posibil tratament pentru senescenţă, adică pentru îmbătrânirea celulară. A urmat masteratul la Stanford Medical School, după care a câştigat un titlu de doctor BA (cum laude) şi a făcut încă un masterat în psihologie la Universitatea Wesleyan urmat apoi de un doctorat în Neurobiologie la Universitatea Stanford.

În cartea sa Revoluţia Telomerazei, autorul Michael Fossel afirmă următoarele: “Suntem la un pas de a face un salt imens înainte şi vom deveni capabili să reversăm procesul de îmbătrânire într-un mod evident şi izbitor. Suntem pe cale de a vindeca şi nu doar de a preveni maladiile legate de îmbătrînire dar, mai mult, putem reseta procesul de îmbătrânire ca atare.”

Cristian Mureșanu

Urmăriți aici interviul pe care l-am realizat pentru TVR Cluj cu Michael Fossel (prima parte):


Intră pe pagina principală a site-ului pentru a vedea cele mai noi articole! Clik aici: Acasa

4 Comments on Putem trăi până la 150 de ani? Oamenii de știință sunt la un pas de reversarea procesului de îmbătrânire…

  1. Secretele astea ale nemuririi pe care le cauta savantii astia nu sunt definite prin termenii si definitiile lor si din alte teorii.Eu stiu cunostintele nemuririi si ce pot spune ca sunt f scumpe si nu se pot da la marea masa a oamenilor sa ajunga la hoti,ticalosi etc .Cine are bani sa ma caute.

  2. Si cine esti tu?

  3. Seria 2 partea 1 https://youtu.be/unUKVkcR1a4
    Eveniment exceptional al anului 2017 la Stiinta si Cunoastere: REVERSUL IN TIMP BIOLOGIC SI VINDECAREA MALADIILOR DEGENERATIVE

Adauga un comentariu

Adresa de email introdusa nu va fi publicata.
Comentariile care conțin cuvinte obscene și limbaj violent sau care instigă la ură și discriminare nu vor fi publicate!


*


Termeni si conditii