Noutăți

Pur și simplu n-o să îți vină să crezi ce viteză a reușit să atingă o sportivă americană, pe bicicletă: 237 km/h. VIDEO. Motocicliștii vor fi extrem de invidioși, după ce vor afla!

Vă mai amintiți de poveștile copilăriei și despre calul năzdrăvan al lui Făt-Frumos, care-și întreba stăpânul cum să zboare, „ca vântul sau ca gândul”? Chiar dacă n-a reușit să egaleze iuțeala gândului, o sportivă din San Diego a reușit să ajungă, pe două roți, la viteza pe care o capătă vântul într-un uragan de categoria a patra, adică unul foarte puternic. Dar temerara sportivă nu se va opri după acest record. Gândurile sale călătoresc acum, cu mare viteză, către noi performanțe.

Pedalând în spatele unei mașini de teren modificate, americanca Denise Mueller a reușit, de curând, să atingă cu bicicleta sa viteza incredibilă de 147 mile pe oră. Practic, este cea mai mare viteză pe care a atins-o vreodată o femeie, pe șaua unei biciclete. Bineînțeles că formidabila viteză, de aproape 237 km/oră, care-i face invidioși pe numeroși motocicliști, n-a fost atinsă cu o bicicletă oarecare. Dar totuși e o bicicletă, un vehicul fără motor.
dm-3
După aspect, vehiculul pe două roți poate fi asemuit unui hibrid între o motocicletă clasică și un „mountain bike”. La realizarea interesantei biciclete s-au utilizat elemente inovative. Printre altele, este dotată cu un stabilizator de direcție, un cadru alungit și suspensii speciale, pentru roata din față, în scopul minimizării șocurilor.

O denivelare sau un mic obstacol întâlnit în cale nu numai că i-ar fi putut reduce viteza dar i-ar fi putut pune sportivei și integritatea fizică sau viața în primejdie, în condițiile în care mașina aflată în față s-ar fi îndepărtat brusc. Rămasă în urma autovehiculului, femeia ar fi fost aruncată la pământ de către „zidul de aer”. Iar consecințele unei căderi la o asemenea viteză sunt ușor de anticipat.

După ce a reușit să atingă incredibila viteză, Denise Mueller, care printre altele are și calitatea de mamă a trei copii, și-a îmbrățișat antrenorul, fericită. Și despre antrenor ar trebui spuse câteva cuvinte. Este nimeni altul decât John Howard, de trei ori campion olimpic, de douăzeci de ori campion național și… deținător al unui record de viteză pe bicicletă, în care a atins 152,2 mile pe oră.

Adică 245 km/h!d-m-2
Denise, cu bicicleta sa modificată, a fost la un pas de a egala recordul antrenorului său. Acum, ambițioasa ciclistă se pregătește intens, nu doar să depășească viteza de 152,2 mile pe oră la care a ajuns cel care îi este antrenor, în vara anului 1985. Perseverenta sportivă dorește mai mult! Speră să depășească și performanța actualului recordman care, deși a fost realizată în 1995, n-a putut fi depășită până azi. Este vorba despre fenomenala viteză de 167 de mile pe oră, pe care a atins-o danezul Fred Rompleberg pe bicicleta sa. Adică aproape 269 kilometri pe oră!

dm-1

Autor: Tomi Tohaneanu

Sursă informații: velonews.competitor.com

Surse imagini: www.bicycling.com, www.pezcyclingnews.com, www.wearethecity.com

 


Intră pe pagina principală a site-ului pentru a vedea cele mai noi articole! Clik aici: Acasa

1 Comment on Pur și simplu n-o să îți vină să crezi ce viteză a reușit să atingă o sportivă americană, pe bicicletă: 237 km/h. VIDEO. Motocicliștii vor fi extrem de invidioși, după ce vor afla!

  1. Titlul e prea de cancan/ libertatea. Mai usor cu treaba asta… ca totusi continutul site-ului este net superior.

Adauga un comentariu

Adresa de email introdusa nu va fi publicata.
Comentariile care conțin cuvinte obscene și limbaj violent sau care instigă la ură și discriminare nu vor fi publicate!


*


Termeni si conditii