Noutăți

Provocare maximă: Coreea de Nord a lansat o rachetă balistică deasupra Japoniei. Autoritățile japoneze și-au avertizat cetățenii să se adăpostească

Realitatea.ro: Kim Jong Un recidivează. Coreea de Nord a lansat, vineri dimineață, o rachetă care a traversat spațiul aerian al Japoniei, la doar trei zile după ce Consiliul de Securitate al ONU a adoptat noi sancţiuni împotriva regimului de la Phenian, anunță BBC. Reamintim că pe 3 septembrie, un cutremur de 6,3 pe scara Richter a avut loc în Coreea de Nord dupa ce Kim Jong Un a efectuat un al şaselea test nuclear.

Vineri dimineață, racheta a fost lansată de lângă Phenian, iar Japonia și-a avertizat cetăţenii să se adăpostească, în timp ce Coreea de Sud a solicitat convocarea de urgență a Consiliulu de Securitate al ONU. Între timp, Statele Unite și Coreea de Sud analizează circumstanțele în care această rachetă a fost lansată.

Acest nou test al Phenianului vine după ce, la 12 septembrie, aceeași structură ONU a adoptat în unanimitate rezoluţia înaintată de Statele Unite care prevede impunerea de noi sancţiuni împotriva Coreei de Nord, scrie Mediafax. Recent, Seulul a avertizat în privinţa unor noi teste pe care Phenianul urmează să le efectueze, iar ca reacţie, Armata sud-coreeană a desfăşurat mai multe exerciţii militare în Marea Japoniei.

kim 5

Dar regimul lui Kim Jong Un a lansat amenințări ferme, mai ales în ultima săptămână. Joi, Organizaţia Comitetul de pace Coreea Asia-Pacific (KAPPC) din Coreea de Nord a cerut “anihilarea agresorilor imperialişti americani” şi transformarea Statelor Unite în “cenuşă şi întuneric”. În plus, organizaţia nord-coreeană a afirmat că Japonia “ar trebui scufundată în mare de bomba nucelară a Juche”, făcând referire la filozofia naţională nord-coreeană, Juche, sau bizuire numai pe forţele şi resursele proprii.

Citește mai mult: Realitatea.ro


Intră pe pagina principală a site-ului pentru a vedea cele mai noi articole! Clik aici: Acasa

1 Comment on Provocare maximă: Coreea de Nord a lansat o rachetă balistică deasupra Japoniei. Autoritățile japoneze și-au avertizat cetățenii să se adăpostească

  1. cetățeanul tulburat // 16 septembrie 2017 at 8:40 // Răspunde

    Numai minciuni…au lansat racheta invizibilă pe care japonezii nu au avut cum s-o filmeze cum trece pe deasupra…Toată lumea are smartphone și filmează toate prostiile și le postează pe social media, iar lucrurile “importante” se vorbesc doar…Probabil s-au adăpostit prea repede, nu înțeleg unde s-au adăpostit că la un atac nuclear real toată gașca se transferă în dimensiunea următoare instant!
    Îmi place că Kim privea prin binoclu să urmărească eclipsa de lună…Totul e un joc și o panaramă, ei fac mișto de poporul planetar să trăiască în frică, cu frică…

Adauga un comentariu

Adresa de email introdusa nu va fi publicata.
Comentariile care conțin cuvinte obscene și limbaj violent sau care instigă la ură și discriminare nu vor fi publicate!


*


Termeni si conditii