Noutăți

Privind această imagine, suntem siguri că barele sunt ușor înclinate. În realitatea sunt perfect paralele. Cum păcălește această iluzie optică creierul?

Această uimitoare iluzie optică a fost identificată pentru prima oară în anul 1979, pe un perete dintr-o cafenea din Bristol, Marea Britanie. De atunci, imaginea a fost modificată în diferite forme. Ceea ce vă prezentăm în acest articol este una dintre variante, creată de magicianul Victoria Skye din Atlanta.

Deși creierul nostru ne spune că avem de a face cu un desen care conține câteva bare înclinate în sensuri opuse, în realitate toate barele sunt perfect paralele. Acest lucru poate fi verificat cu o riglă, măsurând spațiul dintre bare, la capetele lor…

iluzie optica 2

Cum a fost creată această iluzie? Ei bine, autorul a combinat într-un mod special culorile alternative, punctele și a curbat într-o anumită manieră liniile subțiri care leagă modelele geometrice, iar creierul a fost păcălit să interpreteze barele ca fiind înclinate. Pornind de la acest experiment inedit, ne putem întreba, desigur, în câte alte situații din viață interpretăm greșit realitatea și vedem altceva decât ceea ce este?

Sursa: iflscience.com


Intră pe pagina principală a site-ului pentru a vedea cele mai noi articole! Clik aici: Acasa

Adauga un comentariu

Adresa de email introdusa nu va fi publicata.
Comentariile care conțin cuvinte obscene și limbaj violent sau care instigă la ură și discriminare nu vor fi publicate!


*


Termeni si conditii