Noutăți

Primul vapor de mari dimensiuni complet electric (ecologic) a fost construit de chinezi. Culmea ironiei, acesta va transporta… cărbune!!!

China se poate mândri de acum cu prima navă de marfă complet electrică din lume. După cum au anunțat cei de la China Daily, nava de 2.000 de tone a fost lansată cu succes la apă în orașul Guangzhou, luna trecută, și se află în prezent în teste în zona interioară a râului Pearl. Construită de Guangzhou Shipyard International Company Ltd, nava a cărui lungime totală este de 70,5 metri, are o capacitate a bateriei de 2400 kWh și o viteză de deplasare de 12,8 kilometri pe oră. Poate parcurge aproximativ 50 de mile marine fără a necesita încărcare.

“Deoarece nava este pe deplin alimentată cu energie electrică, nu reprezintă nici o amenințare pentru mediu.Tehnologia va fi în curând folosită și pentru navele de pasageri”, a declarat Huang Jialin, directorul general al Hangzhou Modern Ship Design & Research Co, compania care se află în spatele designului navei.

În timp ce nava este încă un semn al schimbărilor care vin în relația noastră cu combustibilii fosili, încărcăturile sale arată că suntem încă departe de o schimbare completă. În mod ironic, prima nava complet electrică din lume este utilizată pentru a transporta cărbune. În ciuda caracterului său ecologic, nava de marfă continuă, într-un fel, să contribuie la generarea și răspândirea emisiilor de gaze care au condus, după unii cercetători, la efectul încălzirii globale.

electric_cargo_ship

sursa: http://www.sciencealert.com/world-first-completely-electric-cargo-ship-china

traducere și adaptare: Radu Ungureanu


Intră pe pagina principală a site-ului pentru a vedea cele mai noi articole! Clik aici: Acasa

Adauga un comentariu

Adresa de email introdusa nu va fi publicata.
Comentariile care conțin cuvinte obscene și limbaj violent sau care instigă la ură și discriminare nu vor fi publicate!


*


Termeni si conditii