Noutăți

Primii turiști spațiali vor ajunge în jurul Lunii în anul 2023. Cine este primul norocos al acestei excursii unice?

Cei de la SpaceX, compania condusă de miliardarul Elon Musk, a anunțat că va urma să trimită primii turiști în jurul Lunii în anul 2023. Primul norocos va fi un alt miliardar, și anume japonezul Yusaku Maezawa. Cum SpaceX nu a reușit până acum să respecte niciun termen contractat sau pe care și l-a stabilit, este greu de crezut că această călătorie va avea loc la data preconizată. Pentru a înțelege contextul anunțului, e nevoie de o scurtă recapitulare a afirmațiilor lui Elon Musk și SpaceX. În 2016, domnul Musk prezintă prima dată ideea „Călătoriilor interplanetare” și susține că dorește să facă umanitatea o „specie multiplanetară”. În 2017, SpaceX susține că va trimite doi turiști în jurul Lunii în 2018. Anul acesta, SpaceX a lansat pentru prima dată Falcon Heavy, dar a abandonat planurile de a certifica racheta pentru lansări cu echipaj și a susținut că se va concentra pe noul vehicul de lansare BFR (Big Falcon Rocket) cu BFS (Big Falcon Spaceship). Aceasta este prima prezentare SpaceX BFR.

Acum, SpaceX a anunțat că are primul client pentru un zbor cu BFR, miliardarul japonez Yusaku Maezawa. Acesta ar urma să invite o serie de artiști la o călătorie în jurul Lunii. Conform SpaceX, lansarea ar urma să aibă loc în 2023. Clipul de mai jos prezintă  noutățile despre BFR anunțate în 17 septembrie 2018.

Anul trecut spuneam că este puțin probabil ca SpaceX să trimită oameni în jurul Lunii în 2018. În timpul care a trecut, SpaceX nu a reușit să lanseze astronauți către Stația Spațială Internațională, deși trebuia să o facă încă din 2017 împreună cu Boeing. Ideea ca o rachetă încă în fază de proiect să lanseze oameni către Lună în cinci ani este puțin plauzibilă. SpaceX BFR este un concept frumos pentru ideea fixă a lui Elon Musk privind „specia multiplanetară”. Utilitatea practică a unui astfel de vehicul de lansare și data primului zbor rămân să fie demonstrate de SpaceX.

 

sursa: https://www.sciencealert.com/watch-live-elon-musk-is-about-to-name-the-first-tourist-to-fly-around-the-moon
traducere și adaptare: Radu Ungureanu


Intră pe pagina principală a site-ului pentru a vedea cele mai noi articole! Clik aici: Acasa

Adauga un comentariu

Adresa de email introdusa nu va fi publicata.
Comentariile care conțin cuvinte obscene și limbaj violent sau care instigă la ură și discriminare nu vor fi publicate!


*


Termeni si conditii