Noutăți

Primele microbuze fără șofer vor circula pe străzile din Olanda, din luna noiembrie

Din noiembrie, două microbuze electrice fără șofer, vor începe să facă legătura între Universitatea din Wageningen și orașul Ede din Olanda. Microbuzele poartă numele de Wepods, se vor deplasa pe o distanță de 5 km și vor fi chemate de călători să oprească cu ajutorul unei aplicații mobile. Sunt făcute pentru a prelua 12 pasageri pe traseu și vor circula cu o viteză de 25 de kilometri pe oră.

WEpods va folosi aceeași stradă pe care circulă și mașinile, însă în prima fază a testului, rularea lor va fi oprită în zilele cu ploaie sau zăpadă și pe timpul nopții.

Pasagerii nu vor fi lăsați în voia sorții: pe lângă camerele de supraveghere ce sunt montate pe microbuze, aceștia vor avea la dispoziție și un buton de panică, care odată apăsat oprește vehiculul și îi anunță pe tehnicienii de la centrul de control despre incident.

Dezvoltatorii sunt convinși că nu vor exista incidente neplăcute, iar de anul viitor întreaga Olandă va putea apela la acest noi mijloc de transport.

sursa:bbc.com


Intră pe pagina principală a site-ului pentru a vedea cele mai noi articole! Clik aici: Acasa

2 Comments on Primele microbuze fără șofer vor circula pe străzile din Olanda, din luna noiembrie

  1. cetățeanul tulburat // 2 octombrie 2015 at 6:49 // Răspunde

    …in curând vor ieși pe piață automobile computerizate ce nu vor mai fi conduse de șoferi…viitorul este acum…intrăm în curând intr-o nouă eră…

  2. Ar fi bine sa scrii cu un font care suporta toate diacriticele. Îți recomand Georgia sau . Sau renunti la diacritice.
    Cu stimă Dan Nad nu

Adauga un comentariu

Adresa de email introdusa nu va fi publicata.
Comentariile care conțin cuvinte obscene și limbaj violent sau care instigă la ură și discriminare nu vor fi publicate!


*


Termeni si conditii