Noutăți

Primarul Timișoarei: “Când spun că sunt căsătorit, nu vreau să fiu întrebat dacă soţia e o femeie sau un bărbat”

ȘtirileProTv: Primarul Timişoarei, liberalul Nicolae Robu, a declarat, vineri, că deşi este un nonconformist, doreşte ca atunci când îi spune cuiva că este căsătorit, acela să înţeleagă din primul răspuns că soţia este femeie, fără a mai pune întrebări suplimentare. El susţine că subiectul trebuie tratat la rece şi cu calm, în respect al fiecăruia pentru celălalt.

“Deşi sunt un nonconformist de felul meu, în problema aceasta sunt tradiţionalist, conservator. (…). Eu, personal, vreau ca atunci când spun cuiva că sunt căsătorit, respectivul să nu aibă nevoie de o întrebare suplimentară pentru a afla dacă cu o femeie sau cu un bărbat, ci totul să fie subînţeles, ca acum, ca în tradiţia noastră multiseculară, chiar multimilenară”, a afirmat Nicolae Robu, citat de Agerpres.

Edilul a subliniat că are respect egal pentru heterosexuali şi pentru homosexuali şi judecă fiecare om pentru ce este el însuşi, dar când nişte noţiuni s-au consacrat cu un anumit sens, de-a lungul a sute, chiar mii de ani, cu voia a milioane de oameni care le-au conferit aproape sacralitate în înţelesurile respective, “drepturi egale pentru cei de altă orientare înseamnă ca ei să-şi poată defini noţiuni corespondente în înţelesul vrut de ei, nicidecum ca ei să transforme înţelesurile noţiunilor consacrate de ceilalţi, peste voia acestora”. (Citește mai mult: ȘtirileProTv)


Intră pe pagina principală a site-ului pentru a vedea cele mai noi articole! Clik aici: Acasa

Adauga un comentariu

Adresa de email introdusa nu va fi publicata.
Comentariile care conțin cuvinte obscene și limbaj violent sau care instigă la ură și discriminare nu vor fi publicate!


*


Termeni si conditii