Noutăți

Prima strângere de mână între Putin și Trump. Cum interpretăm limbajul corporal? Cine s-a impus? VIDEO

Cotidianul.ro: Președinții Donald Trump și Vladimir Putin s-au întâlnit în cele din urmă, la Hamburg, cu ocazia summit-ului G20. Prima strângere de mână a fost văzută ca un moment istoric. Imaginile transmise de serviciul de presă al guvernului german îl arată pe Trump dând mâna cu Putin și prinzându-i bratul, apoi bătându-l pe umăr. Liderul rus a afișat un zambet larg și a arătat prietenește cu degetul. The Washington Post vorbește despre ”un limbaj genial al corpului”.

Totul s-a întâlmpalt sub privirile președintelui Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker. Dacă acesta împărtășește viziunea analiștilor de la serviciul german al agenției Reuters, atunci nu a privit tocmai cu ușurare strângerea de mână. Întâlnirile pe care Donald Trump le-a avut cu lideri est-europeni înaintea summitului G20 par a indica intenţia preşedintelui SUA de a accentua clivajele Est-Vest în UE, scrie Reuters.

“Există, într-adevăr, potenţialul amplificării clivajului la nivelul Uniunii Europene”, afirmă Jana Puglierin, expert la Institutul german pentru Politică Externă (DGAP). În discursul rostit la Varşovia, Donald Trump a afirmat că “Polonia este inima Europei, spre bucuria polonezilor. “În alte părţi din Europa, actualul preşedinte al SUA nu ar fi primit atât de bine, iar doar puţini parteneri din UE cred că Polonia este «inima Europei». Clivajul Est-Vest a devenit evident joi seară, când, ajuns la Hamburg, Donald Trump a avut discuţii cu Angela Merkel, cancelarul Germaniei”.

În două mesaje pe Twitter postate vineri dimineața, Trump a arătat: ”Voi reprezenta țara bine si voi lupta pentru interesele ei. Presa știrilor false nu va scrie corect despre asta, dar cui îi pasă. Make America Great Again”. Trump a mai scris că ”sunt multe de discutat” cu președintele rus. Întâlnirea va dura 35 de minute, au anunțat surse oficiale din Rusia.

Citește mai mult: Cotidianul.ro

Nota noastră: ambii președinți au încercat să se impună în acest scurt contact, să marcheze ca niște masculi Alfa întâlnirea. Trump l-a bătut amical pe umăr pe Putin, ca un frate mai mare prietenos, iar președintele rus a arătat expresiv cu degetul în direcția celui american, tot ca un frate mai mare prietenos. Remiza din această întâlnire s-ar putea transpune într-o bună colaborare, ceea ce va deranja multă lume. Rămâne să aflăm mai multe, după declarațiile oficiale care se vor face astăzi. Vedeți ma jos un video cu întâlnirea:

 


Intră pe pagina principală a site-ului pentru a vedea cele mai noi articole! Clik aici: Acasa

2 Comments on Prima strângere de mână între Putin și Trump. Cum interpretăm limbajul corporal? Cine s-a impus? VIDEO

  1. eu cred ca putin s-aimpus. donald a incercat da nu i-a mers

  2. cetățeanul tulburat // 9 iulie 2017 at 1:54 // Răspunde

    Au stat de vorbă două ore și un sfert, cică nu au luat pauză nici să respire, au avut multe de discutat … Așa zicea T-Rex într-un interviu.. el și lavrov au fost spectatori la discuție, nu a fost nevoie de translatori, putinică vorbește fluent engleza …35 de minute, oare cine minte?

Adauga un comentariu

Adresa de email introdusa nu va fi publicata.
Comentariile care conțin cuvinte obscene și limbaj violent sau care instigă la ură și discriminare nu vor fi publicate!


*


Termeni si conditii