Noutăți

Președintele Trump a ordonat celor de la NASA să se întoarcă pe Lună, ca un prim pas pentru cucerirea planetei Marte. Directiva semnată de cel mai puternic om din lume

Astronauții americani se vor îndreapta din nou spre Lună după ce președintele Donald J. Trump a ordonat celor de la NASA să se concentreze asupra misiunilor spațiale cu echipaj uman către satelitul natural al Terrei. La o ceremonie desfășurată la Casa Albă, Președintele a semnat Directiva 1 privind politica spațială a SUA, care îi obligă pe cei de la NASA să colaboreze cu parteneri comerciali și internaționali pentru a trimite astronauții americani către satelitul nostru, ca un prim pas de a încerca ajungerea pe planeta Marte.

Documentul marchează o altă schimbare în politica spațială a SUA, după ce în ultimele decenii eforturile NASA în astfel de programe spațiale cu echipaj uman au fost limitate. Pe lângă stabilirea unor noi obiective, directiva va influența cererea de buget pentru 2019 a NASA.

În iulie, președintele Trump a reînviat Consiliul Național pentru Spațiu, condus de vicepreședintele Michael Pence, pentru a consilia și a pune în aplicare politica președintelui de a redirecționa eforturile spațiale ale SUA departe de studiile privind Pământul și de explorarea spațială. Consiliul a fost desființat în 1993, după o luptă prelungită în timpul administrației lui George H W Bush.

371257main_Flag_full
Conform noii directive, administratorul NASA va “conduce un program inovativ și durabil de explorare cu partenerii comerciali și internaționali pentru a permite expansiunea umană în sistemul solar și pentru a readuce pe Pământ noi cunoștințe și oportunități”.

La semnare au participat reprezentanții Congresului și Consiliul Național Spațial, Buzz Aldrin, al doilea om care merge pe Lună, Senatorul Harrison Schmitt, astronaut în cadrul misiunii Apollo 17, Peggy Whitson, care deține recordul pentru cel mai mare număr de zile în spațiu pentru orice astronaut american și Christina Koch, membru al clubului astronautului american din 2013.

“Directiva pe care o semnez astăzi va reorienta programul american asupra explorării și descoperirii umane. Este un prim pas în a ne întoarce astronauții pe Lună pentru prima dată din 1972. De data aceasta nu numai că ne vom planta steagul și vom lăsa amprentele, dar vom stabili o fundație pentru o eventuală misiune pe Marte și poate, într-o zi, pe multe alte lumi“, a spus președintele Trump.

sursa: https://newatlas.com/president-trump-nasa-moon/52566/

Traducerea și adaptarea: Radu Ungureanu


Intră pe pagina principală a site-ului pentru a vedea cele mai noi articole! Clik aici: Acasa

5 Comments on Președintele Trump a ordonat celor de la NASA să se întoarcă pe Lună, ca un prim pas pentru cucerirea planetei Marte. Directiva semnată de cel mai puternic om din lume

 1. Se repeta istoria! Vor coloniza Martele asa cum au facut cu Lumea Noua (America si Australia) si Africa iar asta nu-i un lucru prea bun pentru ca pe acea planeta sunt multe gaze toxice si virusi fara antidot! Se stie ca 50% din arsenalu biologic al USA este facut din virusi de pe alte planete!

 2. Ha Ha! Asa se vor da de gol cu asa-zisele misiuni Apolo. Omul nu a calcat pe Luna. E un fapt

  • Daca nu a calcat pe luna atunci de ce nu zic rusii nimic, cei mai mari inamici ai americanilor si nu numai?!
   De ce au fost mai multe misiuni daca totul e o regie?! De ce au fost oameni la locul lansarii navetelor Apollo de pe pamant?! De ce astronautii de pe Apollo 13 erau sa crape de la explozia aceea! Dar, vai a fost o regie!
   Sa fim seriosi!
   Crezi ca daca au trecut 40 de ani de la ultima misiune,totul a fost o regie?! De ce s-ar intoarce pe luna cu echipaj uman, doar ca sa se plimbe pentru cateva ore si sa ia pietre? Stii cate investitii sunt necesare?! N-ai nicio idee! Omul obisnuit de abia reuseste sa-si mentina o mica afacere, cu toata hartogaraia si toti banii si toata umblatura care trebuie facuta! Si astia sunt putini!
   Daca se intorc acolo, o fac pentru a coloniza si nu pentru o „plimbare” nocturna! Au nevoie de pregatiri, dar ma rog mintile unora nu inteleg!
   Bugetul NASA nu e nici 1% din bugetul armatei, daca nu ma crezi, verifica prin goagal!

 3. cetățeanul tulburat // 13 decembrie 2017 at 0:00 // Răspunde

  Corectă informația… în 2019 Luna va intra în circuitul turistic, se vor face excursii zilnic…iar Marte e pe listă, dar mai târziu…Este în plan și Fobos…practic se dorește colonizarea planetelor din sistemul solar în care ne aflăm și bineînțeles că se va sparge buboiul și vom lua contact cu alte civilizații, decât să așteptăm să facă cineva anunțul oficial pe toată planeta să îi sară globaliștii la jugulară, mai bine mergem în deplasare și ne întâlnim cu cele civilizații pe teren neutru…apoi mai vedem ce și cum …interesante vremuri sunt la orizont!

Adauga un comentariu

Adresa de email introdusa nu va fi publicata.
Comentariile care conțin cuvinte obscene și limbaj violent sau care instigă la ură și discriminare nu vor fi publicate!


*


Termeni si conditii