Noutăți

Premieră arheologică la Timișoara – necropolă sarmatică, descoperită în zona Popa Șapcă

Surpriză pentru arheologi, pe șantierul viitorului bazin de înot al Universității de Vest. Este pentru prima dată când, pe teritorul Timișoarei, este atestată o necropolă sarmatică. Pe șantier au fost identificate, de altfel, nu mai puțin de 41 complexe arheologice.

Lucrările arheologice pe șantierul de la viitorul bazin de înot al Universității de Vest sunt efectuate de o echipă coordonată de Silviu Ene. De la începerea săpăturilor, în luna mai, arheologii au identificat nu mai puțin de 41 de complexe arheologice.

Este vorba de o așezare și o necropolă din antichitate (sec. II-IV p. Chr.), un complex din perioada arpadiană (sec. XII-XIV), zidurile fortificației austriece (sec. XVIII-XIX) și o fântână, două edificii cel mai probabil din prima parte a secolului XX.

Terenul este situat în mijlocul unui zid care făcea parte din anvelopa IX din cadrul fortificației bastionare, unde a fost depus pământ pentru umplutură.

Acest fapt a permis păstrarea și conservarea mai multor structuri de locuire din perioade care nu sunt foarte bine cunoscute pe teritoriul orașului Timișoara, cum este cazul antichității și al perioadei arpadiene”, explică arhg. dr. Silviu Ene.

Citește mai mult: stiridetimisoara.ro


Intră pe pagina principală a site-ului pentru a vedea cele mai noi articole! Clik aici: Acasa

Adauga un comentariu

Adresa de email introdusa nu va fi publicata.
Comentariile care conțin cuvinte obscene și limbaj violent sau care instigă la ură și discriminare nu vor fi publicate!


*


Termeni si conditii