Noutăți

Pregătirile de război contra Coreei de Nord continuă. SUA instalează puternicul sistem anti-balistic THAAD, în Coreea de Sud

Sistemul anti-balistic THAAD – Terminal High Altitude Area Defense a fost adus de către armata SUA în Coreea de Sud iar acum este instalat în teren. În doar câteva zile sistemul va deveni operațional. După spusele amiralului Hary Harris, comandant al forțelor americane ale Pacificului, flota condusă de către portavionul USS Carl Vinson se află în Marea Filipinelor, la est de Okinawa, și continuă să se deplaseze cu viteză către nord.

Harris afirmă că deși flota americană se apropie grabnic de Coreea de Nord, regimul dictatorului Kim Jong Un nu dispune de o rachetă care să constituie o amenințare serioasă pentru vasele americane. Adaugă că armele pe care Coreea de Nord le-ar putea îndrepta către grupul condus de către nava Carl Vinson sunt ușor de contracarat, în eventualitatea unui atac.

c

Surprinzător, Harris este mai îngrijorat, acum, de potențialul nord-coreenilor de a dezvolta mijloace de luptă capabile să provoace distrugeri în Hawaii. Deși defensiva anti-balistică americană a fost apreciată ca suficientă pentru protecția zonei Hawaii, un atac masiv nord-coreenilor ar putea depăși mijloacele defensive prevăzute pentru acel teritoriu american.

Harris găsește că vina îi aparține și Chinei, pentru creșterea potențialului de atac nuclear al Coreei de Nord. Totodată, 80% din economia Coreei de Nord este dependentă de China. Pe de altă parte, administrația Trump face eforturi spre a identifica o soluție diplomatică, pentru soluționarea conflictului întreținut de comuniștii de la Phenian.

Comportamentul  provocator, iresponsabil, al dictatorului nord coreean este datorat și faptului că, în țara sa, el nu răspunde în fața nimănui, chiar în ipoteza comiterii unor grave erori. Detensionarea s-ar putea realiza, însă, prin etalarea, de către SUA, a unei forțe ofensive credibile, care să reducă exagerata încredere în sine a adversarului.

b

Dacă, însă, Kim Jong Un va persevera în comportamentul său sfidător iar căile diplomației se vor sfârși subit printr-un act necugetat al comuniștilor, s-ar putea ca răspunsul SUA să fie o ofensivă despre care se va vorbi mulți ani după aceea. Deocamdată, întârzierea atacului este datorată, se pare, și eforturilor SUA de a-și amplasa instalațiile militare defensive în locurile potrivite, așa cum se întâmplă în aceste zile cu sistemul anti-balistic THAAD, în Coreea de Sud.

Trebuie specificat că sistemul de interceptare THAAD e capabil să nimicească o rachetă balistică inclusiv în zona extra-atmosferică. THAAD poate doborî rachete cu rază de acțiune mare, medie și mică. Remarcabil este că rachetele utilizate în acest sistem, lungi de peste 6 m și apte să atingă 2,8 km/secundă, se bazează doar pe energia cinetică, pe forța de impact, spre a distruge rachetele inamicului!

d

Autor: Tomi Tohaneanu

Sursa: www.foxnews.com


Intră pe pagina principală a site-ului pentru a vedea cele mai noi articole! Clik aici: Acasa

1 Comment on Pregătirile de război contra Coreei de Nord continuă. SUA instalează puternicul sistem anti-balistic THAAD, în Coreea de Sud

  1. cetățeanul tulburat // 27 aprilie 2017 at 19:55 // Răspunde

    Ceea ce trăim pe planeta asta e o mare minciună!
    Noroc că există un Steven Greer care se zbate să aprindă lumina pentru toată lumea!
    Tocmai ce a lansat un film documentar acum două zile și scoate la iveală ce păcăleală a trăit umanitatea pe planetă în ultimele 7 decenii…
    “Unacknowledged”

Adauga un comentariu

Adresa de email introdusa nu va fi publicata.
Comentariile care conțin cuvinte obscene și limbaj violent sau care instigă la ură și discriminare nu vor fi publicate!


*


Termeni si conditii