Noutăți

Povestea REALĂ a sabiei înfipte în stâncă și a mănăstirii construite în jurul acesteia

Povestea regelui Arthur și a legendarei săbii Excalibur, pe care ar fi scos-o dintr-o stâncă pentru a-și dovedi dreptul divin la tron, este bine cunoscută. Dar ceea ce este ficțiune pentru britanici, este un fapt real pentru italienii din Montesiepi.

Potrivit legendei locale, sabia din stâncă, care este păstrată la mănăstirea San Galgano, i-ar fi aparținut unui cavaler din Toscana din secolul al XII-lea care, după ce ar fi fost vizitat de către Arhanghelul Mihail, a renunțat la viața de violență și pofte trupești în favoarea unui vieți simple de călugăr.

La scurt timp după ce a avut această viziune, un cal rătăcit l-ar fi dus pe Guidotti chiar în locul pe care-l văzuse în viziune. Legenda spune că pustnicul a dorit să marcheze momentul punând în locul respectiv o cruce. Neavând nimic de lemn la îndemână, Guidotti şi-ar fi înfipt sabia în piatră, exact ca-n viziune. Aceasta s-a blocat acolo şi a rămas aşa până în zilele noastre. Guidotti a fost declarat sfânt în anul 1185 de Papa Lucius al III-lea, la doar un an după ce a trecut la cele veșnice.

“Sabia a fost considerată un fals timp de mai mulți ani, însă cercetările noastre de datare a metalului, efectuate în anul 2001, au indicat originea medievală a acesteia. Compoziția metalului nu arată prezența unor aliaje moderne, iar stilul sabiei corespunde cu o arma a secolului al-XII-lea. Acum ne concentrăm pe descoperirea trupului cavalerului despre care credem că ar fi îngropat tot în acest lăcaș de cult. Cu ajutorul tehnologiei moderne am observat o încăpere, un tunel ascuns sub mănăstire. Acesta ar putea fi mormântul lui Galgano, vechi de probabil 800 de ani”, a declarat, Luigi Garlaschelli, cercetător la Universitatea Pavia.

Sabia lui Galgano Guidotti ar fi fost înfiptă în piatra în anul 1180, iar mănăstirea Galgano ar fi fost construită ulterior în jurul acestui artefact. Potrivit relatărilor, numeroşi oameni au încercat să fure sabia, dar fără succes. În capelă pot fi văzute mâinile mumificate ale unui hoţ care a încercat să scoată sabia din piatră, dar a fost atacat și ucis de de lupi.

sursa: https://www.amusingplanet.com/2018/10/galgano-guidotti-and-sword-in-stone.html

traducere și adapare: Radu Ungureanu


Intră pe pagina principală a site-ului pentru a vedea cele mai noi articole! Clik aici: Acasa

Adauga un comentariu

Adresa de email introdusa nu va fi publicata.
Comentariile care conțin cuvinte obscene și limbaj violent sau care instigă la ură și discriminare nu vor fi publicate!


*


Termeni si conditii