Noutăți

Povestea incredibilă a omului care trăiește în plină zonă radioactivă, pentru a avea grijă de animalele abandonate de la Fukushima

Naoto Matsumura nu este un fermier japonez obișnuit. Bărbatul este singurul om care trăiește în orașul fantomă Tomioka, situat la doar 4 km distanță de centrala nucleară de la Fukushima. În urma dezastrului produs la centrala nucleară în anul 2011, nu doar oamenii au avut de suferit ci și necuvântătoarele.

Zeci de animale au rămas abandonate în zona radioactivă de stăpânii lor, în urma evacuărilor masive și în pripă desfășurate acum 5 ani de zile. Naoto a luat o decizie care îi va schimba viața pentru totdeauna. Acesta a decis să rămână la ferma sa și să încerce pe cât posibil să salveze cât mai multe animale lăsate în urmă de oameni, deși a fost extrem de conștient de faptul că radiațiile la care se va expune îi vor periclita sănătatea.

fukushima5 fukushima3 fukushima

Însă nu doar radiațiile i-au creat probleme japonezului. Acesta a trebui să se confrunte și cu legile emise de autoritățile din prefectura Fukushima, care au lansat imediat după incidentul de la centrală o campanie de exterminare a animalelor care au supraviețuit. Totuși, în urma mai multor cereri făcute, Naoto a primit avizul autorităților de a rămâne în zonă și de a avea grijă de animalele sale, cu promisiunea ca acestea să nu ajungă niciodată într-o zonă locuită.

Pentru a le putea îngriji cât mai bine, acesta a construit un hambar unde a reușit să strângă de pe străzi peste 30 de vaci, numeroase pisici, câini, porci și chiar un struț. Pentru că nu dispune de foarte multe fonduri pentru hrana lor, acesta este des ajutat de organizațiile non-guvernamentale nipone, care îl numesc pe Naoto ca fiind „Gardianul Animalelor de la Fukushima”.

fukushima2 fukushima.jpg9 fukushima7

sursa: brightside.me

traducere și adaptare: Radu Ungureanu


Intră pe pagina principală a site-ului pentru a vedea cele mai noi articole! Clik aici: Acasa

1 Comment on Povestea incredibilă a omului care trăiește în plină zonă radioactivă, pentru a avea grijă de animalele abandonate de la Fukushima

  1. .. un inger!

Adauga un comentariu

Adresa de email introdusa nu va fi publicata.
Comentariile care conțin cuvinte obscene și limbaj violent sau care instigă la ură și discriminare nu vor fi publicate!


*


Termeni si conditii