Noutăți

Povestea impresionantă a lui Sasi, un bărbat semi-paralizat din India care și-a petrecut trei ani din viață săpând un drum printr-un deal, pentru tot satul său

Nu este o poveste despre bani, putere sau influență, ci una simplă despre cum oamenii pot fi cu adevărat extraordinari, indiferent de probleme de sănătate pe care le au. Melethuveettil Sasi, în vârstă de 63 de ani, este un bărbat semi-paralizat din Kerala, India, care în ciuda handicapului vizibil, a reușit în trei ani de zile să sape de unul singur un drum printr-un deal, folosindu-se doar de unelte rudimentare. Drumul de 200 de metri este astăzi folosit de tot satul i-ar povestea emoționantă a lui Ssi a devenit virală după ce cei de la The News Minute au realizat un reportaj despre acesta.

Sasi lucra încă de la vârsta de 15 ani ca și culegător de nucă de cocos. Însă, într-o zi, acum 18 ani, ceva a mers prost în timp ce se cățăra într-un arbore și a căzut pe pământ. În urma accidentului partea dreaptă a corpului său a fost paralizată și au trecut luni de zile înainte de a se putea deplasa din nou, cei drept destul de greu. Fiii săi au trebuit să renunțe la școală pentru a lucra și a susține familia, în timp ce tatăl lor era izolat în casă.

Sasi-disabled-man2

“Am fost bun cățărător, dar în acea zi am alunecat. O parte a corpului meu a fost paralizată. Picioarele și mâinile mele au devenit legume. Am petrecut luni de zile în pat, nici măcar nu m-am putut deplasa. A fost nevoie de mulți ani pentru a mă putea ridica. Dar am vrut să merg într-un fel. Așa că nu m-am lăsat“, a declarat Sasi recent The News Minute.

După ani de tratament și fizioterapie, Melethuveettil Sasi a reușit să meargă din nou și să-și recapete controlul asupra mâinii drepte. Totuși, el era încă o persoană cu dizabilități și nu mai putea să urce niciodată într-un copac de nucă de cocos. Însă mai dorea să pună mâncare pe masa familiei sale, așa că într-o zi i-a venit ideea de a cumpăra un scuter cu trei roți pe care să poată să vândă în apropierea orașului Thiruvananthapuram produse din propria grădină.

Sasi-disabled-man3

Însă degeaba ar fi făcut lucru acesta, pentru că nu ar fi putut să-l folosească, satul său neavând un drum pentru autovehicule din cauza unui deal. Inițial a mers la autoritățile din Panchayat pentru a le explica problema și a le cere ajutorul, însă fără prea mulți sorți de izbândă.

În 2013, după ce s-a săturat să fie luat peste picior de autorități, Sasi a decis să ia lucrurile în propriile sale mâini și să săpare singur drumul. El se putea baza doar pe unelte simple precum lopeți și târnăcoape, iar handicapul său fizic avea să facă lucrurile mult mai dificile, dar era hotărât să-și dovedească pentru sine și pentru toți ceilalți că dacă îți dorești ceva cu adevărat poate fi realizat. După trei ani de muncă visul său de a avea un drum devenea realitate. Impresionați de povestea sa,  mai multe persoane au organizat o strângere de fonduri pe internet pentru achiziționarea scuterului dorit de Sasi.

sursa: http://www.odditycentral.com/news/disabled-man-spends-three-years-single-handedly-carving-a-road-through-a-hill.html

traducere și adaptare: Radu Ungureanu


Intră pe pagina principală a site-ului pentru a vedea cele mai noi articole! Clik aici: Acasa

Adauga un comentariu

Adresa de email introdusa nu va fi publicata.
Comentariile care conțin cuvinte obscene și limbaj violent sau care instigă la ură și discriminare nu vor fi publicate!


*


Termeni si conditii