Noutăți

Povestea emoționantă a lui Jose Antonio Garcia, bărbatul care a mers pe jos peste 100.000 de km. Călătoria epică care i-a schimbat percepția despre lume și viață

Născut în Puerto de Santa María, în provincia spaniolă Cadiz, Jose Antonio Garcia și-a petrecut cea mai mare parte a vieții sale pe apă, lucrând ca marinar. În 1999, vasul în care se afla se răstoarnă în largul coastelor Norvegiei, Jose fiind singurul supraviețuitor al echipajului format din 17 membri. Din cauza rănilor extrem de grave bărbatul își petrece următoarele opt luni în spital, fiind paralizat de la brâu în jos. Medicii nu îi dau șanse de vindecare, următorii doi ani petrecându-i într-un scaun cu rotile.

Nu se declară o persoană extrem de religioasă, însă este convins, cel puțin medicii care l-au examinat sunt convinși, că este un adevărat miracol faptul că poate să meargă din nou. Susține că în toate acele zile în care privea lumea din scaunul cu rotile sau de pe patul de spital se simțea neputincios și realiza cât de multe lucruri ar fi putut să facă în viața lui, lucruri care să conteze cu adevărat și pe care nu punea accent pe vremea în care era sănătos. S-a rugat și a sperat, iar miracolul, așa cum îl numește el, s-a întâmplat.

jose-antonio-garcia-el-peregrino

De îndată ce a fost din nou pe picioare, a scos economiile sale de-o viață, circa 36.000 de euro, și cu un rucsac în spate a plecat să viziteze lumea, să se roage la cât mai multe locuri sfinte întâlnite în călătorie.

Prima oprire în pelerinajul său epic a fost la Santiago de Compostela, în Galicia. De acolo, a mers pe jos spre Roma, Italia, unde l-a întâlnit pe Papa Ioan Paul al II-lea. A vizitat întreg  estul Europei, pe care-l consideră plin de spiritualitate, apoi a pornit spre Asia, prin Turcia, vizitând Israelul, Siria, Kazahstanul, Tibetul și India. De aici pleacă spre Siberia, ca mai apoi să ajungă pe continentul nord-american. A mers spre sud, vizitând Mexicul și mai multe țări și locuri minunate din America de Sud.

Pe parcursul ultimilor 11 ani, Jose Antonio Garcia a umblat pe toate continentele, cu excepția regiunii Oceania, și a vizitat zeci de mii de locuri sfinte, atât creștine cât și budiste sau islamice.

Chiar dacă și-a început călătoria cu 36.000 de euro, a cheltuit totul în timpul primelor etape ale pelerinajului, mai apoi s-a bazat doar pe ajutorul străinilor pe care i-a întâlnit pe drum. Într-un interviu acordat în 2014 pentru ziarul spaniol Viaje con Escalas, Jose se declara profund impresionat de generozitatea oamenilor din țările sărace, care știu ce înseamnă nevoia și milostenia. Care împart cu tine ultima bucată de pâine pe care o au deși e posibil ca în ziua următoare să nu aibă ei ce mânca. Potrivit acestuia, în aceste zone mai sărace ale lumii a putut simți cu adevărat „puterea credinței”.

După ce mers pe jos peste 107,000 km în jurul lumii, vizitând mii de locuri sfinte, Jose Antonio Garcia, în vârstă de 67 de ani, s-a reîntors în Puerto de Santa María, unde fiica și nepoții săi îl așteptau cu nerăbdare.

nueve-anos

sursa:  Viaje Con Escalas, La Nueva Espana, El Camino de Santiago

sursa: odditycentral.com

traducere și adaptare: Radu Ungureanu


Intră pe pagina principală a site-ului pentru a vedea cele mai noi articole! Clik aici: Acasa

Adauga un comentariu

Adresa de email introdusa nu va fi publicata.
Comentariile care conțin cuvinte obscene și limbaj violent sau care instigă la ură și discriminare nu vor fi publicate!


*


Termeni si conditii