Noutăți

Povestea emoționantă a lui Frane Selak. Croatul a scăpat aproape nevătămat din cinci accidente mortale, apoi a câștigat la loterie însă a donat toți banii…

Povestea lui Frane Selak sună a scenariu de film produs de studiourile de la Hollywood, însă nu este deloc așa. Croatul în vârstă de 87 de ani este considerat a fi cel mai noroc om din lume. Potrivit ediției electronice a cotidianului britanic telegraph.co.uk, bărbatul a fost implicat în mai multe accidente destul de grave, însă din toate a reușit să scape în mod miraculos cu viață. Dezastrele încep pentru fostul profesor de muzică în anul 1962, când trenul în care se afla deraiază de pe șine, căzând într-un râu înghețat. Garnitura făcea legătura între orașele Sarajevo și Dubrovnik, iar 17 pasageri din vagonul în care se afla Selak au decedat, acesta fiind singurul supraviețuitor.

Doar un an mai târziu, avionul în care se afla bărbatul se prăbușește, după ce, în mod neexplicabil, ambele motoare ale aparatului de zbor cedează. În urma catastrofei 19 pasageri au decedat, Selek scăpând din nou cu viață. În 1966 se afla într-un autobuz care a derapat și a căzut de pe un pod. Patru pasageri s-au înecat, nu și Selak, acesta s-a ales doar cu câteva tăieturi și vânătăi.

Al patrulea accident nefericit îl are în 1970, când mașina sa a luat foc în timp ce se afla la volan. Reușește să iasă din vehicul înainte ca focul să ajungă la rezervorul de benzină al mașinii. Apoi, în 1995, este călcat de un autobuz în orașul croat Zagreb, însă leziunile sunt minore, primește îngrijiri la fața locului și pleacă pe propriile picioare acasă. În anul următor, în timp ce conducea printr-o zonă montană, observă cum din sens opus unui camion al ONU derapează și se îndreaptă spre el. Selek nu stă prea mult pe gânduri și se aruncă din mașină, într-o prăpastie de pe marginea drumului. Cu ultimele puteri reușește să se prindă de un copac și să nu ajungă într-o râpă adâncă de 300 de metri.

emotionant

 

Norocul nu îl ocolește nici în 2003, când un bilet pus la loteria croată îi aduce un câștiga de 800.000 de dolari. Își cumpără două case și o barcă, însă nu prea pare fericit. După câteva luni vinde proprietățile și donează toți banii membrilor familiei și persoanelor sărace pe care le întâlnește pe stradă. Se mută înapoi în vechea sa casă din Petrinja, unde trăiește și astăzi. În curte construiește un monument închinat Fecioarei Maria ca semn de mulțumire pentru viața lungă pe care Dumnezeu i-a dăruit-o.

“La vârsta mea nu am nevoie decât de soția mea. Banii nu ar schimba nimic. N-am crezut că am fost norocos să supraviețuiesc în toate aceste întâlniri cu moartea. Cred că am avut ghinion să fiu în ele”, a declarat Frane Selak.

sursa: telegraph.co.uk

sursa: listverse.com/

traducere și adaptare: Radu Ungureanu

 


Intră pe pagina principală a site-ului pentru a vedea cele mai noi articole! Clik aici: Acasa

1 Comment on Povestea emoționantă a lui Frane Selak. Croatul a scăpat aproape nevătămat din cinci accidente mortale, apoi a câștigat la loterie însă a donat toți banii…

  1. A avut noroc sau a avut ghinioane? Asta-i intrebarea… :)))
    Omul bate toate statisticile si cred ca Bruce Wilis joaca rolul croatului in toate cele 5 filme “Greu de ucis” :)))
    Viata merita traita!!!!

Adauga un comentariu

Adresa de email introdusa nu va fi publicata.
Comentariile care conțin cuvinte obscene și limbaj violent sau care instigă la ură și discriminare nu vor fi publicate!


*


Termeni si conditii