Noutăți

Poveste impresionantă – Un om al străzii a primit o locuinţă într-un container modular

Sunt mulți oameni ai străzii, sunt mulți cei care trăiesc în mizerie, fie în case dărâmate, părăsite, sau pe sub poduri. Nu toți dintre ei merită această soartă, însă este greu să-i poți ajuta pe toți sau să știi care sunt cei care merită într-adevăr.

“Nea Ion” din cartierul Rahova din București, este un om simplu care a rămas fără casă și fără bunurile sale agonisite de-o viață, în urma unui incendiu, aflăm de pe site-ul share.this. Situația financiară precară nu i-a permis cumpărarea sau inchirierea unui aprtament și de atunci, timp de 20 de ani, a trăit în cele mai josnice condiții, la margine de cartier, într-un adăpost din cartoane, bucăți de lemne, plastic si cărămizi ude. Vecinii l-au ajutat cu mâncare și haine vechi. Este un om care nu supără pe nimeni, dar soarta sa a fost una grea.

627x01foto sharethis.ro

Anul trecut, câțiva tineri bucureșteni l-au descoperit și s-au hotărât să folosească vestitul Facebook cu gândul de a-l ajuta pe bietul om. „La început nu am primit ajutor, dar la un moment dat, când începuse să ningă în Bucureşti, Laurenţiu Croială a pus pe Facebook nişte poze cu bătrânul şi a scris acolo că şi aici urmează să ningă. Şi aşa au început oamenii să se mobilizeze şi să dea bani, povesteşte pentru site-ul sharethis.ro, un tânăr implicat în campania de pe Facebook.

Iată că se poate dacă intenția este una curată și încă mai există omenie. Această campanie și tinerii implicați au reușit să trângă suma de 800 de euro. Mai mult, datorită unui binefăcător, au primit drept donație și un container pe care tinerii l-au amenajat în 2 săptămâni, ca totul să fie gata pentru Nea Ion și noua lui casă.

De un an de zile bătrânul stă liniștit și fericit, încă uimit de cele se i s-au întâmplat. În preajma sărbătorilor de iarnă, omul își dorește ca și alții care suferă ca el să găsească bunătate și înțelegere și să poată trăi simplu și, cel mai important, resepectat de cei din jur. Sărăcia este cea mai grea boală de pe pământ, spune Nea Ion.

locuinta-pentru-batran-700x466foto sharethis.ro

Mădălina Corina Diaconu


Intră pe pagina principală a site-ului pentru a vedea cele mai noi articole! Clik aici: Acasa


Adauga un comentariu

Adresa de email introdusa nu va fi publicata.
Comentariile care conțin cuvinte obscene și limbaj violent sau care instigă la ură și discriminare nu vor fi publicate!


*


Termeni si conditii