Noutăți

Populația lumii va atinge 11 miliarde în 2100! Unde vor trăi cei mai mulți dintre ei?

Populația globală pare că va ajunge la 11 miliarde până la sfârșitul secolului, iar populația africană va constitui jumătate din acest număr, prezice un studiu realizat de ONU.

Până în 2050, populația mondială va crește la aproximativ 9,5 miliarde de persoane, iar până în 2100, populația din Africa este așteptată să explodeze la 5,6 miliarde de persoane.

BANGLADESH_SEVEN_B_1486128f
Experții prezic că o astfel de creștere rapidă, va stimula poluarea, vor fi resurse limitate de alimente și combustibil, șomaj ridicat, sărăcie și tulburări politice.

Predicțiile au fost făcute de John Wilmoth, directorul Diviziei pentru Populație a Națiunilor Unite, cu ocazia conferinței statisticineilor din 2015 care a avut loc în Seattle.

Prezentarea sa, “Proiecția Populației realizata de Națiunile Unite”, a fost expusă ca parte a sesiunii intitulate “Previziuni demografice mai bune, decizii politice mai bune”.

În SUA, se anticipează că populația va crește cu 1,5 milioane de oameni pe an, până la sfârșitul secolului, împingând numărul actual de 322.000.000 la 450.000.000 de persoane.

World population increase most in Africa: Crowded Oshodi Market in Lagos, Nigeria.
În același timp, Asia, cu o populație actuală de 4,4 miliarde, este de așteptat să atingă vârful pe la mijlocul secolului și să ajungă la 5,3 miliarde, apoi să scadă la aproximativ 4,9 miliarde. Privind mai atent la proiecțiile globale, John Wilmoth a semnalat că Asia, cu o populație actuală de 4,4 miliarde, este posibil să rămână continentul cel mai populat.

imagesDar cu toate acestea, Africa pare să depășească cifrele studiului despre Asia și să preia supremația numărului de persoane până în 2050, devenind continentul cel mai populat din lume.

Aceste rezultate au implicații politice importante pentru guvernele naționale. Creșterea rapidă a populației în țările cu mare fertilitate, poate alimenta o serie de probleme existente, inclusiv a poluării, un deficit de resurse, șomaj, sărăcie și tulburări politice. În altă parte, țările în curs de dezvoltare cu populații tinere, dar fertilitate inferioară – cum ar fi China, Brazilia și India – se confruntă cu perspectiva de îmbătrânire a populației, înainte de sfârșitul secolului.

Proiecția sugerează că aceste țări trebuie să investească în următoarele decenii pentru populația în vârstă: ajutor social, pensii și ajutor de îngrijire a sănătății.

population-crowd-1_2277864b

traducere și adaptare: Mădălina Corina Diaconu

surse: dailymail, euronews


Intră pe pagina principală a site-ului pentru a vedea cele mai noi articole! Clik aici: Acasa

2 Comments on Populația lumii va atinge 11 miliarde în 2100! Unde vor trăi cei mai mulți dintre ei?

  1. Ionescu Decebal // 10 ianuarie 2016 at 1:28 // Răspunde

    De ce trebuie sa fie problema noastra?????
    De ce trebuie sa dam de mancare din pamantul nostru la indieni, arabi si africani. Sincer poulatia Europei e in scadere, in state la fel, in Rusia la fel. Dracu-i pune sa se reguleze fara oprire??? Ce obligatie avem sa-i primim pe teritoriu european si al Romaniei????? Sa foloseasca prezervative.

  2. Eu cred ca-i o minciuna si ca suntem sapte miliarde…

Adauga un comentariu

Adresa de email introdusa nu va fi publicata.
Comentariile care conțin cuvinte obscene și limbaj violent sau care instigă la ură și discriminare nu vor fi publicate!


*


Termeni si conditii