Noutăți

Poduri folosite ca piste pentru avioane. Neobișnuitul aeroport din Germania… Galerie Foto

Aeroportul Leipzig / Halle, deservește atât locuitorii din Leipzig cât și pe cei din Halle, două dintre cele mai mari orașe din Germania. Lipsa de spațiu pentru un aeroport de asemenea dimensiuni i-a făcut pe constructorii nemți să apeleze la o soluție extrem de ingenioasă. Pentru ca pistele de decolare și aterizare să aibă lungimea necesară, acestea au fost construite deasupra unei autostrăzi aflată în vecinătatea aeroportului. Pentru a face loc pistei fără a afecta traficul auto de pe autostrada A14 și traficul feroviar, au fost construite trei poduri peste autostradă și pe șine, ceea ce a permis pistelor să ajungă la o lungime de 3,6 km.

Aeroporul este cel de-al 13-lea cel mai mare aeroport de pasageri al Germaniei și gestionează mai mult de 2,1 milioane de pasageri pe an. În ceea ce privește traficul de marfă, aeroportul este al cincilea cel mai aglomerat din Europa și cel de-al doilea cel mai aglomerat din Germania după aeroportul din Frankfurt. Aeroportul a fost construit în anii 1926-1927.

Unele companii aeriene americane zboară spre Leipzig / Halle în numele Departamentului Apărării al SUA, pentru a duce trupele armatei americane în Afganistan și Irak . Leipzig / Halle este folosit ca oprire tehnică pentru realimentarea avioanelor americane .

Leipzig-Halle-airport-4[2] Leipzig-Halle-airport-0[2] Leipzig-Halle-airport-5[10] Leipzig-Halle-airport-1[2]

sursa: http://www.amusingplanet.com/2013/02/runway-over-highway-at-leipzighalle.html

traducere și adaptare: Radu Ungureanu


Intră pe pagina principală a site-ului pentru a vedea cele mai noi articole! Clik aici: Acasa

Adauga un comentariu

Adresa de email introdusa nu va fi publicata.
Comentariile care conțin cuvinte obscene și limbaj violent sau care instigă la ură și discriminare nu vor fi publicate!


*


Termeni si conditii