-->

Noutăți

Podul circular din Laguna Garzón, Uruguai, construit special pentru a admira peisajul

La sfârșitul anului 2015 a avut loc finalizarea unui pod rotund care traversează Laguna Garzón, între orașele Rocha și Maldonado de pe coasta de sud a Uruguaiului. Proiectat de arhitectul Rafael Viñoly, podul a fost construit în 12 luni fiind un pod special realizat să încurajează conducătorii auto să se bucure de peisaj.

“Ideea podului de la Laguna Garzon a fost aceea de a transforma o trecere tradițională pentru autovehicule într-un eveniment care să reducă viteza de circulație, oferind șoferilor oportunitatea de a se bucura de vederi panoramice ale peisajului uimitor oferit de lagună”, a spus arhitectul Rafael Viñoly.

circular-bridge-uruguay-rafael-vinoly-12
Cele două benzi de trafic sunt împărțite în două pentru a crea porțiunea circulară a podului. Constructorii se așteaptă la 1000 de mașini pe zi. Pasarelele pietonale sunt situate pe ambele părți ale benzilor de circulație, încurajând turiștii să folosească acest pod în scopuri recreative.

Proiectul a fost finanțat de către Eduardo Costantini, un om de afaceri responsabil pentru dezvoltarea turistică a orașului Rocha.

“Este o piesă arhitecturală inedită, aș putea spune iconică și va fi un factor catalizator în stimularea dezvoltării turismului pe coasta orașului Rocha, loc protejat pentru conservarea naturii. Doar 35 la sută din teritoriul lagunei poate fi dezvoltat iar restul trebuie păstrat natural, redat zonelor verzi “, a declarat Eduardo Costantini.

Din anul 1976 Laguna Garzón face  parte din rezervația zonelor umede din Estul țării iar din 1977, prin Decretul 260/77, este parte a Parcului Național. În decembrie 2011, Direcția Națională de Mediu, a propus ca zona să fie protejată prin Sistemului Național de Arii Protejate (SNAP), decizie care a fost pusă în vigoare în noiembrie 2014 prin Decretul 341/014.

circular-bridge-uruguay-rafael-vinoly-1011
Traducere și adaptare Mădălina Corina Diaconu
Surse: boredpanda.com, inhabitat.com, rvapc.com


Intră pe pagina principală a site-ului pentru a vedea cele mai noi articole! Clik aici: Acasa

Adauga un comentariu

Adresa de email introdusa nu va fi publicata.
Comentariile care conțin cuvinte obscene și limbaj violent sau care instigă la ură și discriminare nu vor fi publicate!


*


Termeni si conditii