Noutăți

Plasturele Hi-tech care ne scapă de zgomotul produs de sforăit. Ce principiu surprinzător folosește?

Sunt multe cauze pentru care unii oameni sforăie în timpul somnului. De la simple probleme musculare și până la cele ale aparatului respirator, sforăitul poate fi extrem de deranjant pentru partener, cel puțin până acum. Datorită unui nou plasture inteligent dezvoltat de un startup de peste ocean, oamenii vor putea scăpa de somnul neregulat cauzat de zgomotul produs de sforăit.

Potrivit lui Elizabeth Goldbaun aproximativ 45% dintre adulții sănătoși sforăie în anumite nopți, în funcție de oboseală, iar 25% în fiecare noapte, indiferent de activitățile zilnice pe care le desfășoară.

plasture

Cum aproape jumătate din populație sforăie, iar cealaltă jumătate trebuie să suporte zgomotul. Numeroase companii din industria farmaceutică au încercat ani la rând să creeze produse capabile de a ajuta oamenii care au această problemă, însă niciun produs nu s-a impus pe piață.

Însă acum, folosindu-se de tehnologie, plasturele denumit “Silent Partner” pare a fi atras atenția opiniei publice. Device-ul detectează undele sonore emise de persoana de care este atașat și va emite altele care să le contrabalanseze, creând astfel „o bulă de liniște”.

Aparatul poate detecta sforăitul de la o distanță de 20 cm și se atașează deasupra nărilor, fiind totodată, potrivit celor de la Sciencealert.com, extrem de ușor, aproape insesizabil pentru pacient. Practic Silent Partner este un mini computer ce poate detecta sunetul produs de sforăit și emite un contra-sunet în timp real care îl anulează pe primul.

sursa: sciencealert.com

traducere și adaptare: Radu Ungureanu


Intră pe pagina principală a site-ului pentru a vedea cele mai noi articole! Clik aici: Acasa

1 Comment on Plasturele Hi-tech care ne scapă de zgomotul produs de sforăit. Ce principiu surprinzător folosește?

  1. E un fel de “anti-gălăgie” sistem brevetat de BOSE pt caști .

Adauga un comentariu

Adresa de email introdusa nu va fi publicata.
Comentariile care conțin cuvinte obscene și limbaj violent sau care instigă la ură și discriminare nu vor fi publicate!


*


Termeni si conditii