Noutăți

Ciudățenie a naturii: Plantă carnivoră extrem de rară care își prinde prada cu ajutorul unor frunze aflate… sub pământ

Philcoxia Minensis este o plantă carnivoră extrem de rară care se găsește în savanele tropicale din Brazilia. Cu toate că planta are frunze care cresc deasupra solului, în mod ciudat, pentru a-și captura prada, aceasta se folosește de niște mici frunze lipicioase aflate sub pământ, extrem de aproape de rădăcină, cu ajutorul cărora planta prinde viermi.

Această plantă este un exemplu excelent de cum natura se adaptează și găsește mereu o posibilitate de a supraviețui. Este capabilă să ne ofere mecanisme interesante pentru medii extreme, mult peste ceea ce mintea noastră ar putea gândi. Plantele au evoluat și au dezvoltat aceste abilități pentru că în zona în care cresc nu se găsesc substanțe nutritive”, a declarat Rafael Oliveira, profesor de botanică la Universitatea de stat din Sao Paolo Campinas, pentru Physorg.com.

Prof. Oliveira se declară fascinat de această plantă și pentru că frunzele sale subterane au fost lipsite în prima fază de o funcție anume, mai ales că erau în imposibilitatea de a absorbi multă lumină, neavând o expunere directă la soare.

planta2

sursa: livescience.com/

traducere și adaptare: Radu Ungureanu


Intră pe pagina principală a site-ului pentru a vedea cele mai noi articole! Clik aici: Acasa

Adauga un comentariu

Adresa de email introdusa nu va fi publicata.
Comentariile care conțin cuvinte obscene și limbaj violent sau care instigă la ură și discriminare nu vor fi publicate!


*


Termeni si conditii