Noutăți

Planta care produce vinete și cartofi în același timp, dezvoltată de horticultori

O plantă capabilă de a produce în același timp două tipuri de legume a fost dezvoltată de horticultori. Aceștia au petrecut ani de zile pentru a altoi planta cu două tulpini și pentru a găsi soiurile ideale de cartofi și vinete capabile să se dezvolte în asemenea condiții.

Potrivit acestora planta a fost creată pentru a putea fi crescută în ghiveci la bloc de către persoanele care doresc să aibă o mică grădină în apartament. Roadele sunt destul de generoase, ținând cont de dimensiuni. „Agricultorii de apartament” vor putea culege până la 4 vinete și circa 2 kilograme de cartofi pe sezon.

Cele două legume fac parte din aceeași familie de plante, cunoscută sub numele de Solanaceae sau umbra nopții. Cartofii noii plante rodesc prin rădăcină, în timp ce vinetele prin tulpina acesteia. Plantele sunt deja vândute în Marea Britanie la prețul de 14.99 £, iar dezvoltatorii ei se gândesc să o exporte și în celelalte țări ale Uniunii Europene, dacă va exista cerere.

planta

Traducerea și adaptarea: Radu Ungureanu

sursa: dailymail.co.uk


Intră pe pagina principală a site-ului pentru a vedea cele mai noi articole! Clik aici: Acasa

2 Comments on Planta care produce vinete și cartofi în același timp, dezvoltată de horticultori

  1. interesant….dar in apartament merita deranjul pt 2 kg de cartofi si 4 vinete?

  2. Nu este o planta noua,ci pur si simplu au altoit un fir de vanata pe tulpina de cartof.Sunt si videoclipuri cu rosii altoite pe cartof.

Adauga un comentariu

Adresa de email introdusa nu va fi publicata.
Comentariile care conțin cuvinte obscene și limbaj violent sau care instigă la ură și discriminare nu vor fi publicate!


*


Termeni si conditii