Noutăți

Plăcinta trimisă în spațiu pentru a se… coace. Experimentul inedit realizat de britanici (video)

O plăcintă cu carne și cartofi a ajuns acolo unde mulți dintre noi doar visăm, și anume aproape de spațiul cosmic… Plăcinta a fost ridicată cu ajutorul unui balon meteorologic până la aproape 30 de kilometri deasupra Pământului, unde la intrarea în stratosferă s-a copt. A rămas la această altitudine timp de mai mult de două ore după care a fost coborâtă pentru a fi degustată.

“Oamenii de știință au făcut experimente cu plante pe stația spațială internațională, pentru a vedea dacă se schimbă cumva structura moleculară a acestor. Noi acum dorim să vedem dacă se schimbă structura moleculară a unei simple plăcinte odată ce aceasta ajunge la limita spațiului cosmic”, a declarat Tony Callaghan, principalul autor al ineditului experiment.

În momentul aterizării plăcinta s-a rupt în doua bucăți, însă acest mic incident nu i-a oprit pe cei prezenți să o deguste. Mici bucățele au fost păstrate și urmează a fi analizate în laborator pentru a se observa în detaliu modul în care plăcinta s-a copt în stratosferă.

sursa: theguardian.com/

traducere și adaptare: Radu Ungureanu


Intră pe pagina principală a site-ului pentru a vedea cele mai noi articole! Clik aici: Acasa

Adauga un comentariu

Adresa de email introdusa nu va fi publicata.
Comentariile care conțin cuvinte obscene și limbaj violent sau care instigă la ură și discriminare nu vor fi publicate!


*


Termeni si conditii