Noutăți

Peste 100 de elevi la programul “Creatori de Viitor – Champions United”

În cadrul proiectului “Creatori de Viitor – Champions United”, desfășurat în perioada 17-23 iulie, liceenii participanți au lucrat pe secțiuni, în diferite domenii, în special pe proiecte privitoare la tematica educației, alături de specialiști din diferite sectoare, printre care s-a numărat și academicianul Solomon Marcus.

creatori-de-viitor
Proiectul este derulat de Asociația 11even din Cluj-Napoca, în parteneriat cu Primăria Cluj-Napoca, Ministerul Educației Naționale și cu Universitatea Babeș-Bolyai.

“Acest grup de 105 liceeni prezenți aici din 30 de orașe înseamnă 114 participări la olimpiade naționale și 14 participări la olimpiade internaționale, 57 de medalii la olimpiade naționale și 10 la olimpiade internaționale, 335 de concursuri naționale și 37 internaționale, 16 medalii la concursuri culturale internaționale, 25 de medalii la concursuri internaționale sportive. Ce mi s-a părut interesant e că acești elevi au fost sau sunt implicați în 2.413 proiecte de voluntariat și au 11.918 zile de voluntariat însumate”, a declarat miercuri, într-o conferință de presă, Ovidiu Neamțu, inițiatorul programului “Creatori de viitor” și președintele Asociației 11even.

cluj_napoca_01_17588cbb5d
Acesta a mai spus că elevii participanți au avut agenda împărțită în mai multe tipuri de activități.

“Am avut sesiuni pe tematici care țin de viitor, cum este zona de tehnologie — și am avut un workshop cu Google cu o temă foarte interesantă: modul în care noile tehnologii pot influența educația viitorului—, pe zona antreprenorială, zona de finanțe, de vânzări, branding, marketing, educația viitorului etc.”, a completat Ovidiu Neamțu.

Rectorul Universității Babeș-Bolyai, academicianul Ioan-Aurel Pop, a declarat, prin intermediul unui comunicat, că îi așteaptă pe elevii participanți la proiect să devină studenți ai instituției de învățământ pe care o conduce.

“Prezența la Cluj-Napoca — în Capitala Europeană a Tineretului — a peste 100 de liceeni din 30 de orașe ale României face din orașul nostru, vechi de două milenii, o emblemă a viitorului. Când vorbim de Universitatea Babeș-Bolyai vorbim în primul rând de tradiție și excelență. Implicarea noastră în acest proiect demonstrează că suntem alături mai ales de tinerii cu performanțe deosebite, de liceeni premiați la competiții naționale și internaționale. Ne dorim ca acești olimpici să se dezvolte sănătos, să se desăvârșească în amfiteatrele facultăților noastre, să devină studenți la cea mai veche, mai mare și — din multe puncte de vedere — mai prestigioasă universitate a țării, Universitatea Babeș-Bolyai. Aici vor forma împreună cu profesorii lor o comunitate a performanței de nivel mondial. Studiind la Cluj, acești tineri vor dialoga cu excelența și vor cunoaște lumea succesului, în cele mai importante limbi locale și internaționale”, a menționat Ioan-Aurel Pop.

poza site homepage 1
Participarea elevilor a fost gratuită, iar din partea sponsorilor și a organizatorilor, câștigătorii unor competiții organizate în cadrul proiectului au beneficiat de o serie de premii.

surse: agerpres, creatorideviitor.ro,  cluj2015.eu/events


Intră pe pagina principală a site-ului pentru a vedea cele mai noi articole! Clik aici: Acasa

Adauga un comentariu

Adresa de email introdusa nu va fi publicata.
Comentariile care conțin cuvinte obscene și limbaj violent sau care instigă la ură și discriminare nu vor fi publicate!


*


Termeni si conditii