Noutăți

Circa un milion de tineri din Japonia se izolează de restul lumii pentru mai mulți ani. Care este cauza?

Japonia este în mijlocul unei crize sociale cauzate de oamenii care se blochează efectiv în dormitoarele lor cu lunile. Conform cifrelor prezentate de oficialitățile japoneze, în jur de un milion de cetățeni, în principal tinerii bărbați, amenință economia țării și procesul demografic, prin retragerea solitară din societate.

Anomalia socială numită Hikikomori (”retras” în limba japoneză) pare a fi cauzată de presiunile sociale pe care oamenii trebuie să le suporte, cele legate de reputație, în special, dar și de relația dintre mamă și fiu, în multe cazuri băieții locuind cu mamele lor până la 40 de ani.

japonia2

Yuto Onishi, un tânăr de 18 ani, a petrecut trei ani baricadat în interiorul dormitorul său mic din Tokyo, dormind în timpul zilei și navigând pe internet în fiecare noapte. Yuto, a refuzat orice contact cu prietenii și familia, care nu făcea decât să  îi lăse mâncarea la ușă.

“După o vreme, pierzi realitatea. Știam că e anormal, dar nu am vrut să schimb. M-am simțit în siguranță aici.”, a declarat tânărul, citat de cotidianul englez The Sun.

Yuto, este un caz fericit, a ieșit din dormitorul său acum șase luni, forțat de dorința de a călători în străinătate.

doctor

Dr. Takahiro Kato, care este unul dintre puținii experți de „hikikomori”, crede că explicarea fenomenului stă în cultura japoneză: ” În societățile occidentale, dacă un tânăr se închide în cameră, părinții intervin, îl duc la psiholog, fac terapie cu el.  Aici, în Japonia, băiatul nu este deranjat de părinți cu nimic.”

Hikikomori se tratează greu, cu medicamente și lungi sedințe de terapie, însă numărul mare de tineri ce suferă îi fac pe puținii medici specializați pe această problemă să fie neputincioși în multe cazuri.

 

sursa: http://www.thesun.co.uk/sol/homepage/features/6534529/ONE-MILLION-Japanese-people-are-locked-in-their-bedrooms.html?CMP=spklr-_-S9SunSocial-_-FBPAGE-_-TheSun-thesun-_-20150708-_-Features-_-205148882

sursa: http://www.dailymail.co.uk/news/article-3154180/Pictured-sufferers-bizarre-condition-s-forcing-one-MILLION-Japanese-people-lock-inside-years-surfing-internet-reading-manga.html


Intră pe pagina principală a site-ului pentru a vedea cele mai noi articole! Clik aici: Acasa

2 Comments on Circa un milion de tineri din Japonia se izolează de restul lumii pentru mai mulți ani. Care este cauza?

  1. bUCATELI mARIN // 5 septembrie 2015 at 21:54 // Răspunde

    Este clar ca supra popularea duce la aceste cazuri de izolare cind tinerii isi gasesc din ce in ce mai greu loc in societate si fiind fortati sa respecte regulile stricte nationale.

  2. bUCATELI mARIN // 5 septembrie 2015 at 21:57 // Răspunde

    Ar trebui ca oamenii de stiinta sa se grabeasca in inventarea mijloacelor de transport spre Marte sau alte planete si sa le faca locuibile mai repede.

Adauga un comentariu

Adresa de email introdusa nu va fi publicata.
Comentariile care conțin cuvinte obscene și limbaj violent sau care instigă la ură și discriminare nu vor fi publicate!


*


Termeni si conditii