AIM radionica curs online

Noutăți

Pe când şi la noi? Ungaria distruge deja culturile sale de porumb de tip Monsanto

Ungaria a luat o decizie curajoasă împotriva gigantului alimentelor modificate genetic Monsanto. Măsurile luate de executivul maghiar s-au concretizat prin incendierea unie suprafeţe de 1.000 de acri cultivată cu porumb modificat genetic, conform declaraţiilor lui Lajos Bognar, secretar de stat în cadrul Ministerului Dezvoltării rurale din Ungaria

Spre deosebire de multe alte ţări din Uniunea Europeană, în Ungaria nu sunt permise culturile cu seminţe modificate genetic. În aceeaşi notă a interzicerii organismelor modificate genetic, Peru a decis o interdicţie de 10 ani asupra cultivării lor.Ungaria a anunţat recent că îşi va menţine decizia interzicerii organismelor modificate gentic , în ciuda presiunilor făcute de comercianţii unor astfel de seminţe. În timpul investigaţiilor de teren derulate de către autorităţile maghiare, acestea au descoperit şi alte culturi provenite din seminţe pătrunse în ţară via în urma presiunilor făcute de consorţiul Pioneer Monsanto.

Piaţa liberă de vânzare a seminţelor de fructe, legume, leguminoase şi cereale în interiorul graniţelor UE impune ca autorităţile maghiare să nu poată investiga modul cum seminţele respective au ajuns în Ungaria, dar le lasă acestora din urmă libertatea de a căuta locaţiile unde acestea sunt depozitate, mai adaugă Lajos Bognar. Conform autorităţilor  maghiare, mulţi fermieri locali au fost minţiţi deliberat la cumpărarea seminţelor, intermediarii vânzându-le acestora seminţe modificate genetic de la Monsanto drept seminţe naturale.

Sursa: Globalresearch.org


Intră pe pagina principală a site-ului pentru a vedea cele mai noi articole! Clik aici: Acasa

1 Comment on Pe când şi la noi? Ungaria distruge deja culturile sale de porumb de tip Monsanto

  1. Ce e aia “1.000 de acri”? In Europa se foloseste sistemul MKS!

Adauga un comentariu

Adresa de email introdusa nu va fi publicata.
Comentariile care conțin cuvinte obscene și limbaj violent sau care instigă la ură și discriminare nu vor fi publicate!


*


Termeni si conditii