Noutăți

Păunul indian, una dintre cele mai mari păsări zburătoare

Păunul indian mascul  este una dintre cele mai ușor de recunoscut pasări din lume. Acesta are o creastă mare, colorată și o trenă ornamentală de neconfundat. Lungimea trenei (1.4-1.6 m) reprezintă  60% din lungimea totală a aripilor (2.3 m). Anvergura aripilor-1.4-1.6 m, face ca păunul să fie una dintre cele mai mari păsări care zboară.

Mai puțin colorată, femela păun este în principal maronie, având culoarea albă pe burtă. Ornamentarea ei este limitată la o creastă proeminentă și la pene de culoarea verde pe gât. Deși femelele cântăresc aproximativ la fel ca masculii, ele rar depășesc 1 m în lungime.

Păunul indian provine din estul Pakistanului, India, sudul Himalaiei si Sri Lanka. Datorită coloritului bogat, păunul a fost transplantat și în ale țări din lumea occidentală. Alexandru cel Mare a importat aceste păsări pe domeniile lui din zona mediteraneană și a impus pedepse severe pentru oricine le rănea. Păunii domestici au rămas un simbol al statutului în Imperiul Roman și în Evul Mediu, asigurându-le supraviețuirea în Europa.

Traducere și adaptare, Ancuța Motoianu

Sursa: nationalgeographic.com, nationalzoo.si.edu

Sursa foto: nationalzoo.si.edu

 


Intră pe pagina principală a site-ului pentru a vedea cele mai noi articole! Clik aici: Acasa

Adauga un comentariu

Adresa de email introdusa nu va fi publicata.
Comentariile care conțin cuvinte obscene și limbaj violent sau care instigă la ură și discriminare nu vor fi publicate!


*


Termeni si conditii