Noutăți

Patru români la Festivalul Internațional de Film de la Toronto

400 de filme din 71 de țări! Fără competiție oficială, însă cu un premiu al publicului, considerat un excelent barometru înaintea sezonului premiilor Oscar, Festivalul de la Toronto prezintă filme care de cele mai multe ori sunt recompensate ulterior. (câștigătorul de acum doi ani al premiului publicului la Toronto, “12 Years a Slave” al lui Steve McQueen, a primit trei Oscaruri, pentru cel mai bun, notează agerpres)

“Toronto este o piață foarte importantă, unde se pot întrevedea tendințele ce se vor închega în restul anului sau filmele ce vor înregistra performanțe pe alte piețe”, a declarat pentru AFP, Isabelle Giordano, director general al Unifrance.

Festivalul de la Toronto a debutat în 1976 si  s-a impus ca o mare sărbătoare a filmului în America de Nord, trecând de la 80 de pelicule proiectate în cinci săli de cinematograf, la o întâlnire obligatorie pentru industria cinematografică. (AFP)

tiff

România este reprezentată de regizorii Florin Șerban, Corneliu Porumboiu, Radu Muntean și Andreea Cristina Borțun.

BLUE SPRING regizat de Andreea Cristina Borțun este selectat în secțiunea de scurt metraj alături de alte 37 de filme din 35 de țări.

În secțiunea Contemporary World Cinema, dedicată celor mai bune și recente producții arthouse din întreaga lume, sunt 60 de filme, dintre care 3 din România: BOX în regia lui Florin Șerban, UN ETAJ MAI JOS regizat de Radu Muntean si COMOARA lui Corneliu Porumboiu, anunță cinemaframe.ro.

Festivalul se va încheia pe 20 septembrie. Tot atunci va avea loc și gala la care se vor anunța câștigătorii premiilor propuse de ediția din acest an al celui mai mare festival internațional de film din America de Nord.

tiff-2013-banner-1-theatre-interiorsurse: agerpres, afp, cinemaframe.ro

 

 


Intră pe pagina principală a site-ului pentru a vedea cele mai noi articole! Clik aici: Acasa

Adauga un comentariu

Adresa de email introdusa nu va fi publicata.
Comentariile care conțin cuvinte obscene și limbaj violent sau care instigă la ură și discriminare nu vor fi publicate!


*


Termeni si conditii