Noutăți

Parada de Ziua Femeii pe meridianele globului

Sute de manifestante au ieșit pe străzile din Belfast, Irlanda, sâmbătă 5 martie, pentru a sărbători Ziua Internațională a Femeii 2016. Tema din acest an a fost “Agenda de Revendicări”. Multe dintre participante au fost îmbrăcate în spiritul sufragetelor, cele care au mărșăluit pentru prima dată in istorie cerând drepturi egale pentru femei. Parada zgomotoasă și vibrantă a început în „Piața scriitorului” și a mers către Primărie pentru discursuri și spectacolul în aer liber. Nu au lipsit nici micile orchestre, sau interpretele la chitară, canto și tobe.

2016-03-07_new_17456381_I6
Tot în weekend-ul trecut, o paradă dedicată zilei de 8 Martie a avut loc și în Toronto, Canada, având ca temă: Mândria și Puterea, dezbătând probleme precum: violența, reconcilierea, situația locurilor de muncă, sărăcia, rasismul și fobia față de islam.

IWD2016
În Calgary, Canada, Parada de Ziua Femeii a inclus și o serie de târguri, degustări de produse alimentare, programe muzicale și nelipsitele discursuri în aer liber.

Parade

În Noua Zeelandă, multe orașe sărbătoresc această zi cu evenimente organizate în aer liber, parada fiind momentul așteptat de toți participanții. Nu lipsesc păpusile uriașe, discursurile, muzica și dansul. După paradă, urmează un picnic în parcurile din zonele centrale ale orașelor.

761895-353977-14

În Rusia, ziua aceasta este o zi liberă și majoritatea băncilor, a instituțiilor de învățământ și cele publice sunt închise. Cu toate că este o zi liberă, se organizează întruniri în aer liber pentru a sărbatori diferitele roluri pe care le au femeile și realizările lor în societate.

?????????????????????????????????????????????????????????????????

Saint Petersburg, Rusia

În San Francisco, SUA, în weekend-ul trecut, a avut loc o paradă cu tema: Violența împotriva femeii și lupta pentru obținerea drepturilor depline acordate femeii. Cu toate că am ajuns în secolul 21, femeia continuă să fie discriminată, marginalizată, fapt care aduce nemulțumire în rândurile celor care ne sunt bunici, mame, surori, prietene, soții și fiice.

În Washington DC, Parada de Ziua Femeii a avut loc pe data de 2 martie, având ca temă principlă problema avorturilor.

tumblr_inline_o08qm4JhXK1r14eli_540

În India, la Delhi, au loc în fiecare an manifestări care sunt organizate de Națiunile Unite, Parada fiind una dintre cele mai colorate evenimente publice.

111936919_fa0c292d9c_b

traducere și adaptare Mădălina Corina Diaconu

surse: timeanddate.com, iwdtoronto.ca, belfasttelegraph.co.uk, eventfinda.co.nz, sf.funcheap.com


Intră pe pagina principală a site-ului pentru a vedea cele mai noi articole! Clik aici: Acasa

Adauga un comentariu

Adresa de email introdusa nu va fi publicata.
Comentariile care conțin cuvinte obscene și limbaj violent sau care instigă la ură și discriminare nu vor fi publicate!


*


Termeni si conditii