Noutăți

Pământul ar putea fi acasă pentru 1 trilion de specii. Doar 0,001% sunt cunoscute de om

Potrivit biologilor de la Universitatea Indiana, Pământul ar putea găzdui aproape 1 trilion de specii, însă până acum au fost identificate doar 0,001%. Catalogarea și analizarea datelor disponibile pentru speciile cunoscute în prezent reprezintă o sarcină deosebit de complexă. Chiar și urmărirea strămoşilor comuni a două specii se dovedește a fi o adevărată provocare, cu atât mai mult relația dintre milioane de specii. Această sarcină devine tot mai complexă pe măsură ce tot mai multe specii sunt adăugate zilnic în „arborele vieţii“.

Dacă această estimare este corectă, atunci înseamnă că numărul speciilor de pe Pământ depăşeşte cu mult numărul stelelor din galaxia noastră. Cercetătorii de la Indiana University au utilizat datele publicate în Proceedings of the National Academy of Sciences cu privire la formele de viaţă cunoscute în prezent. Datele au provenit din surse guvernamentale şi din mediul academic şi ele însumează 5,6 milioane de specii microscopice și macroscopice care există în 35.000 de locații de pe glob, din toate oceanele şi continentele planetei, cu excepţia Antarcticii. Spre deosebire de alte studii anterioare, noua cercetare evidenţiază în mod deosebit diversitatea microbilor.

„Această cercetare oferă o vedere amplă asupra diversităţii formelor de viaţă microbiană de pe Pământ. Mai mult decât atâț, studiul nostru arată cât de multe alte forme de viață așteaptă încă să fie descoperite și studiate. Biodiversitatea microbiană este mult mai mare decât ne-am imaginat anterior și avem o lume întreagă să o explorăm”, a declarat Simon Malcomber, director al programului Dimensions of Biodiversity al National Science Foundation.

Cele mai multe dintre studiile anterioare care au încercat să estimeze numărul de specii de pe Pământ au ignorat numărul formelor de viață microbiană, au folosite date vechi sau au utilizat extrapolări discutabile, a declarat Jay T. Lennon, unul dintre autorii studiului. Rezultatele studiului evidenţiază necesitatea, dar şi dificultatea, de a identifica toate speciile microbiene de pe Pământ. Se poate menţiona că în cadrul Earth Microbiome Project, un proiect multidisciplinar care are drept obiectiv să identifice organismele microscopice de pe Pământ, s-au catalogat până în prezent mai puţin de 10 milioane de specii.

sursa: https://futurism.com/study-reveals-earth-1-trillion-species-0-001-known/
traducere și adaptare: Radu Ungueranu


Intră pe pagina principală a site-ului pentru a vedea cele mai noi articole! Clik aici: Acasa

Adauga un comentariu

Adresa de email introdusa nu va fi publicata.
Comentariile care conțin cuvinte obscene și limbaj violent sau care instigă la ură și discriminare nu vor fi publicate!


*


Termeni si conditii