Noutăți

Palatul Păcii și al Reconcilierii – piramida din Kazahstan construită pentru întrunirile liderilor tuturor religiilor de pe Terra

Palatul Păcii și al Reconcilierii este o piramidă de 77 metri înălțime din Astana, capitala Kazahstanului. Structura a fost construită de Sembol Construction și a costat aproximativ 58 milioane USD. A fost proiectată de arhitecții britanici Foster și Partners și inaugurată în anul 2006. Piramida a fost realizată în special pentru a găzdui Congresul religiilor mondiale și tradiționale. Conține săli special amenajate pentru cele mai importante religii din lume: iudaism, islam, creștinism, budism, hinduism sau taoism. De asemenea, găzduiește o sală de operă de 1.300 de locuri, un muzeu național de cultură, o bibliotecă și un centru de cercetare pentru grupurile etnice și geografice din Kazahstan. Clădirea este concepută ca un centru global pentru înțelegere și acceptare religioasă, renunțarea la violență și promovarea egalității umane.

Inginerii care au lucrat la această piramidă au trebuit să proiecteze clădirea pentru a rezista extinderii și contracției datorită variațiilor de temperatură de peste 80 ° C, de la -40 de grade celsius în timpul iernii, la peste 40 în timpul verii, variații ce duc la o extindere a clădirii cu până la 30 centimetri.

Piramida păcii exprimă spiritul Kazahstanului, unde culturi, tradiții și reprezentanți ai diferitelor naționalități coexistă împreună. Circa 200 de delegați din principalele religii și credințe de pe Pamânt s-au întâlnit, până în prezent, de cinci ori în acest loc și au discutat problemele cu care lumea se confruntă. Discuțiile care au avut loc în spatele ușilor închise au rămas secrete, totuși mesajul comun al liderilor religioși participanți la aceste întâlniri a fost unul de toleranță și acceptare a tuturor persoanelor, indiferent de cultul din care fac parte.

Palatul Păcii și Reconciliere mai găzduiește, de asemenea, Festivalurile Internaționale de Film de la Astana, evenimente anuale în care sunt proiectate filme realizate de casele de producție din Europa și Asia.

sursa: https://www.theguardian.com/cities/2017/oct/17/norman-foster-president-pyramid-architects-built-astana

sursa: https://www.fosterandpartners.com/projects/palace-of-peace-and-reconciliation/

traducere și adaptare: Radu Ungureanu


Intră pe pagina principală a site-ului pentru a vedea cele mai noi articole! Clik aici: Acasa

1 Comment on Palatul Păcii și al Reconcilierii – piramida din Kazahstan construită pentru întrunirile liderilor tuturor religiilor de pe Terra

  1. In timp ce oamenii de rand se distreaza cu paine si circ jos in teatru, cei din varf discuta problemele la masa rotunda nederanjati!
    Cum spunea cineva:
    „Give them bread and circus and they will never revolt!”

Adauga un comentariu

Adresa de email introdusa nu va fi publicata.
Comentariile care conțin cuvinte obscene și limbaj violent sau care instigă la ură și discriminare nu vor fi publicate!


*


Termeni si conditii