Noutăți

Palatul istoric Mysore, una dintre cele mai mari clădiri din India. Galerie foto

Palatul istoric Mysore, din regiunea Karnataka, sudul Indiei, este una dintre cele mai mari clădiri din India. Clădirea de piatră cu trei etaje, din granit fin și cupole de marmură roz, are o fațadă cu mai multe arcade  susținute de stâlpi extrem de înalți și puternici. Palatul găzduiește două săli de ceremonii uriașe numite durbars și până la optsprezece temple în interior. Decorul este bogat în vitralii, oglinzi, uși sculptate din lemn, podele de mozaic și grădini luxuriante.

Cel mai tragic eveniment cu care s-a confruntat acest loc s-a petrecut în 1897 când întreaga proprietate a fost cuprinsă de un incendiu. După acest incident, familia regală l-a însărcinat pe arhitectul britanic Lord Henry Irwin să construiască un nou palat, care este de fapt clădirea actuală. Acesta a terminat lucrarea în anul 1912.

Vizitatorii pot vedea o colecție fină de sculpturi, picturi și artefacte. Una dintre cele mai spectaculoase este un elefant de lemn, Cumdah, decorat cu 84 de kilograme de aur. Palatul atrage anual peste 6 milioane de vizitatori. În fiecare noapte este iluminat de aproape 100.000 de proiectoare.

În timpul lunilor septembrie și octombrie, terenul din jurul palatului devine un centru de activități culturale cu o tradiție de secole – prima ediție a festivalului de la Mysore a avut loc în anul 1799.

mysore-palace-15[6] mysore-palace-6[2] mysore-palace-3[2] mysore-palace-2[2] mysore-palace-1[2]

mysore 1

mysore-palace-7[9] mysore-palace-5[6]

sursa: http://www.amusingplanet.com/2016/01/the-mysore-palace-of-india.html


Intră pe pagina principală a site-ului pentru a vedea cele mai noi articole! Clik aici: Acasa

Adauga un comentariu

Adresa de email introdusa nu va fi publicata.
Comentariile care conțin cuvinte obscene și limbaj violent sau care instigă la ură și discriminare nu vor fi publicate!


*


Termeni si conditii