Noutăți

Pădurea în care NU trebuie să te pierzi vreodată… Se află în Japonia și are un renume teribil!

În Țara Soarelui Răsare, în vecinătatea vulcanului Fuji, se întind, din vremuri imemoriale, codrii Aokigahara. Dacă nu cunoști nimic despre istoricul și renumele locului, pădurea Aokigahara îți va părea, la prima vedere, un loc calm, liniștit. Desimea codrului și pacea din jur te-ar putea trimite cu gândul la versurile lui Eminescu: De treci codrii de aramă, de departe vezi albind/Și auzi mândra glăsuire a pădurii de argint/Acolo, lângă izvoare, iarba pare de omăt,/Flori albastre tremur, ude, în văzduhul tămâiet/Pare că și trunchii veșnici poartă suflete sub coajă,/Ce suspină printre ramuri cu a glasului lor vrajă”. Și la Aokigahara suspină copacii, nu fără motive. De vrajă, nu mai discutăm…

Odată ce pătrunzi în adâncurile acelor codri, reveriile poetice s-ar putea să-ți piară fulgerător din minte, dacă vei avea nenorocul să dai peste un craniu semiîngropat sau peste trupul vreunui individ care tocmai și-a încheiat socotelile cu viața. După ce vei afla că este o pădure a spânzuraților în variantă niponă, vei spune, țărănește: „e ceva la mijloc, ăsta nu-i loc curat”. Pădurea Aokigahara a dobândit supranumele de „cel de-al doilea loc desăvârșit pentru a muri”, pe locul întâi fiind situat Golden Gate Bridge. Sute de japonezi au ales-o pentru a-i spune „adio” vieții. Este opțiunea celor ce vor să piară din lume fără prea mare tam-tam.

S-ar părea că, rațional vorbind, un loc oarecare sau o zonă naturală nu devine „necurată” doar pentru că s-au petrecut acolo cine știe ce orori. Poate că și-n locurile care astăzi sunt atractive și bine populate s-au întâmplat grozăvii, cu secole în urmă sau mai recent. Dar nici măcar cel mai raționalist individ nu va intra cu inima ușoară într-o pădure în care o mulțime de oameni și-au pus capăt zilelor, așa cum e Aokigahara.

ao-2

Ocultiștii japonezi cred că sinuciderile ce s-au petrecut în desimea codrilor Aokigaharei n-au rămas fără efecte, că ultimele trăiri și emoții ale sinucigașilor au pus o pecete spirituală negativă asupra locului. Așa s-ar explica, spun ei, ivirea unor fenomene suprafirești: siluete fantomatice, lumini nepământene, apariții și zgomote neobișnuite. Alții spun că dintru-nceput locul este aducător de rele, de aceea atrage sinucigașii.

Sunt mărturii conform cărora, pe alocuri, până și busolele o iau razna. În sol există însă zăcăminte de fier magnetizat, de origine vulcanică. Pe de altă parte, într-o pădure vastă, deasă, nu-i greu să te rătăcești. Dacă te-a prins amurgul într-o zonă cu faimă rea, frica îți ascute simțurile, imaginația o ia la goană până la hiperbolizare, iar activitatea rațională se diminuează, sub asediul emoțiilor. Se poate ajunge, în cazul firilor impresionabile, până la halucinații. Este sau nu Aokigahara un loc bântuit, preferat de către duhurile rele? Nu se poate spune nici da, nici ba!

Cert este că, periodic, voluntarii niponi bântuie pădurea, spre a identifica și colecta rămășițele pământești ale sinucigașilor, care, în unii ani, se numără cu zecile. Unele trupuri moarte vor rămâne pe veci nedescoperite, dată fiind suprafața uriașă ce trebuie cercetată.

a-3

Indiscutabil, dincolo de traseele marcate, pădurea Aokigahara nu-i nici pe departe bună de mers la un picnic, alături de prieteni. Dacă nu te numeri, cumva, printre persoanele deosebit de ranchiunoase (ceea ce nu-ți prinde bine, știi deja!), nici măcar celor mai aprigi dușmani nu le poți dori să rătăcească pe-acolo.

Sursă conținut: atlasobscura.com

Surse imagini: foto 1, foto 2 și foto 3.

Tomi Tohăneanu


Intră pe pagina principală a site-ului pentru a vedea cele mai noi articole! Clik aici: Acasa

Adauga un comentariu

Adresa de email introdusa nu va fi publicata.
Comentariile care conțin cuvinte obscene și limbaj violent sau care instigă la ură și discriminare nu vor fi publicate!


*


Termeni si conditii