Noutăți

Orașul în care toată populația locuiește sub același acoperiș

În îndepărtata Alaska există un oraș unic în lume, unde toată populația locuiește în același bloc. Localitatea Whittier numără puțin peste 200 de suflete, care împart același acoperiș, trăind împreună într-un bloc de 14 etaje, ridicat în anii ’60.

Clădirea, numită Turnul Begich, nu este doar casă pentru cetățenii orașului Whittier, blocul adăpostește inclusiv departamentul local de poliție, o școală, un loc de joacă pentru copii, două magazine de „cartier”, o spălătorie și un oficiu poștal. La subsol există o capelă mică unde se efectuează slujbele religioase și un dispensar.

Locuitorii susțin că au în interiorul clădirii tot ce le trebuie pentru a supraviețui, se simt ca într-un mall. Ies afară doar când au drumuri de făcut spre alte destinații, iernile fiind extrem de grele. Singurul drum de acces cu lumea exterioară se face printr-un tunel de 3 km, închis în cele mai multe zile din anotimpul rece.

Vânturile bat aici în rafale ce depășesc des 100 km/h viscolind zăpada și blocând accesul cu lumea exterioară. Din acest motiv, mulți locuitori susțin că nu au mai ieșit din „casă” de mai mulți ani, preferând să stea la adăpost în Turnul Begich.

turnul oras2 oras4 corner-store

sursa: dailymail.co.uk


Intră pe pagina principală a site-ului pentru a vedea cele mai noi articole! Clik aici: Acasa

Adauga un comentariu

Adresa de email introdusa nu va fi publicata.
Comentariile care conțin cuvinte obscene și limbaj violent sau care instigă la ură și discriminare nu vor fi publicate!


*


Termeni si conditii