Noutăți

“Omul Copac” – afecțiunea extrem de rară de care suferă un tânăr din Bangladesh

Un tânăr de doar 25 de ani din Bangladesh a ajuns la doctor din cauze unei afecțiuni pe cât de rare pe atât de greu de înțeles de către medici. Abul Bajandar suferă de epidermodisplazia veruciformă, o boală care provoacă creșteri extreme ale pielii. Acesta le-a spus medicilor că pielea a început să-i crească în urmă cu 7 ani, însă de rușine, pentru a nu fi considerat un ciudat, nu a spus la nimeni, până când pielea anormală nu a devenit extrem de vizibilă.

Epidermodisplazia veruciformă este o afecțiune ereditară rară, de multe ori cauzează tumori cutanate. Nu este primul caz de acest fel. Dede Koswara, un bărbat din Indonezia, este un alt pacient diagnosticat cu teribila afecțiune. În cazul acestuia medicii i-au îndepărtat pielea crescută necontrolat, nu mai puțin de 6 kg, prin intervenții chirurgicale. Însă, din păcate, nimeni nu a putut să-i dea asigurări că aceasta nu va crește din nou.

banglandesh2

Acum, medicii de la Dhaka Medical College and Hospital din Bangladesh, încearcă să găsească o soluție care să-l vindece în totalitate Bajandar, în afară de intervențiile chirurgicale de îndepărtare a pielii în exces . Pentru aceasta au cerut ajutorul omologilor lor din țări mult mai dotate din punct vedere medical.

banglandesh3

banglandesh banglandesh4

sursa: independent.co.uk

traducere și adaptare: Radu Ungureanu


Intră pe pagina principală a site-ului pentru a vedea cele mai noi articole! Clik aici: Acasa

Adauga un comentariu

Adresa de email introdusa nu va fi publicata.
Comentariile care conțin cuvinte obscene și limbaj violent sau care instigă la ură și discriminare nu vor fi publicate!


*


Termeni si conditii