Noutăți

Olandezii sunt europenii care se spală cel mai puțin pe mâini după ce revin de la toaletă. Românii printre cei mai igienici, conform unui sondaj Gallup realizat pe întregul continent

Luați în considerare faptul că spălarea mâinilor cu săpun reduce apariția unor boli respiratorii cu până la 25%, a diareei și a altor boli intestinale cu până la 50%. Anual, din cauza complicațiilor problemelor de sănătate prezentate mai sus, mor 3,5 milioane de copii în întreaga lume, cu vârsta de sub cinci ani. Cu alte cuvinte, spălarea mâinilor este cea mai ușoară, mai ieftină și cea mai eficientă metodă de a reduce mortalitatea copiilor mici.

Spălați-vă mâinile înainte de a mânca și după ce mergeți la toaletă. Acesta este mesajul simplu al Zilei globale de spălare a mâinilor, care a avut loc pentru prima dată în 2008. Este o cauză nobilă și utilă, chiar dacă este sponsorizată de unele dintre cele mai mari companii producătoare de săpun.

Washing_Hands_Map

Însă, după cum arată această hartă, unele țări din Europa au încă o problemă clară cu spălarea mâinilor. Harta afișează rezultatul unui sondaj Gallup realizat în anul 2015 în toată Europa, iar întrebarea a fost una simplă: „Vă spălați mâinile după ce ați fost la toaletă?”

Se pare că cei mai conștienți europeni, cei carese spală cel mai des pe mâini, sunt cei din estul și sud-estul continetului. Bosniacii urmați de turci, greci și români se numără printre popoarele cele mai igienice din Europa. Surprinzător, la polul opus, cel mai puțin igienic popor este cel olandez. După cum arată acest sondaj, jumătate dintre olandezi nu își spală mâinile atunci când se întorc din baie.

Campanie de conștientizare derulată în Olanda:

Didnt_Wash_Hands_Gary_Larson_2

sursa: http://bigthink.com/strange-maps/revealed-dutch-are-least-hygienic-europeans

traducere și adaptare: Radu Ungureanu


Intră pe pagina principală a site-ului pentru a vedea cele mai noi articole! Clik aici: Acasa

Adauga un comentariu

Adresa de email introdusa nu va fi publicata.
Comentariile care conțin cuvinte obscene și limbaj violent sau care instigă la ură și discriminare nu vor fi publicate!


*


Termeni si conditii