Noutăți

Oamenii moderni au apărut acum mai bine de 300.000 de ani

Analiza genomică a rămășițelor umane din zona KwaZulu-Natal, Africa de Sud, rescrie istoria omenirii. O echipă de cercetători de la Universitatea Uppsala, Suedia, împreună cu mai mulți colegi de la Universitatea Johannesburg și Witwatersrand, Africa de Sud, au demonstrat faptul că Homo Sapiens era prezent în urm cu aproape 350.000 de ani în această zonă, asta deși se credea anterior că omul modern a apărut în urmă cu doar 180.000 de ani.

“Acest lucru înseamnă că oamenii moderni au apărut mai devreme decât se credea anterior. Acum știm că în urmă cu circa 350.000 de ani cel puțin două sau trei specii Homo trăiau în această zonă din sudul africii, ceea ce reprezintă și fazele timpurii ale epocii de piatră medie”, spune Mattias Jakobsson, genetician la Universitatea din Johannesburg.

Teestele ADN realizate pe scheletele descoperite în zona KwaZulu-Natal au arătat că a existat o separare a tribului Khloe-San de alte triburi, în urmă cu aproximativ 350.000 de ani. Marlize Lombard a spus că “depozitele arheologice care datează de la împărțirea populației, atestă faptul că Africa de Sud era populată de Homo Sapiens la acea dată.”

Numele de Homo sapiens a fost inventat de suedezul Carl Linnaeus în anul 1758. Homo este genul uman care include și Neandertalieni și multe alte specii dispărute de hominizi. Homo sapiens este singura specie care a supraviețuit din genul Homo. Oamenii moderni sunt subspecii ale Homo sapiens sapiens, care le diferențiază de ceea ce se susține a fi strămoșul lor direct, Homo sapiens idaltu.

Bantu-speaking-people

sursa: http://www.ancient-origins.net/news-history-archaeology/modern-humans-emerged-more-300000-years-ago-new-study-suggests-008868?nopaging=1

traducere și adaptare: Radu Ungureanu


Intră pe pagina principală a site-ului pentru a vedea cele mai noi articole! Clik aici: Acasa

Adauga un comentariu

Adresa de email introdusa nu va fi publicata.
Comentariile care conțin cuvinte obscene și limbaj violent sau care instigă la ură și discriminare nu vor fi publicate!


*


Termeni si conditii