Noutăți

Oamenii de știință, susținuți de fundațiile lui Bill Gates, doresc să elibereze în atmosferă particule reflectorizante, pentru a răci planeta

Oamenii de știință de la Universitatea Harvard doresc să elibereze în stratosfera Pământului particule reflectorizante care să ajute planeta să se răcească, dorind astfel să combată încălzirea globală. Particulele ar trebui degajate la o altitudine de 20.000 de metri, în ceea ce este considerat a fi cel mai mare plan de geoinginerie solară din istoria Pământului.

Proiectul în valoare de 20 de milioane de $, finanțat în mod substanțial de către Bill Gates și alte fundații, va fi lansat în câteva săptămâni, iar în primă fază oamenii de știință vor dori să vadă dacă aceste particule vor putea simula în condiții de siguranță efectele de răcire atmosferică cauzate de o erupție vulcanică.

Dacă rezultatele vor fi cele scontate, anul viitor, profesorii David Keith și Frank Keutsch speră să lanseze un balon de mare altitudine cu astfel de particule peste o mică regiune din Tucson, Arizona. Dacă și acest experiment va avea rezultate bune, în câțiva ani, tot mai multe zone de pe glob ar putea fi acoperite de aceste particule.

Getting Away

Această idee de a degaja în stratosferă particule reflectorizante care să ne ajute să luptăm împotriva încălzirii globale este extrem de controversată și a mai fost supusă spre dezbatere și în anul 2014, la o conferință de geoinginerie susținută la Washington, D.C.

Potrivit teoriei, eliberarea anumitor tipuri de particule în stratosferă ar putea ajuta la o mai bună degajare a căldurii terestre în spațiu. Cu toate acestea, oamenii de știință nu știu încă în ce fel vor putea controla temperaturile din întreaga lume și nici ce efecte negative ar putea avea acțiunile lor asupra mediului. Deocamdată susțin că nimic nu se va face până când nu vom avea pe masă o expertiză exactă atât a beneficiilor cât și a eventualelor efecte nedorite ale operațiunilor.

sursa:.technologyreview.com/

traducere și adaptare: Radu Ungureanu


Intră pe pagina principală a site-ului pentru a vedea cele mai noi articole! Clik aici: Acasa

6 Comments on Oamenii de știință, susținuți de fundațiile lui Bill Gates, doresc să elibereze în atmosferă particule reflectorizante, pentru a răci planeta

 1. Să ne ferească Dumnezeu de așa ceva. B.G. ar investi mai bine în reducerea la zero a poluării și eradicarea sărăciei pe întreaga planetă.

 2. @Mark
  Nu mai bine face “domnul” ceva benefic pentru omenire in loc sa “fie atent” la ce face lumea in dormitor, de exemplu? Retoric.
  ———
  As propune alt unghi, mai pe conspiratie:
  Daca suntem de acord ca exista deja tehnologia de control a vremii, daca putem pulveriza chestii in stratosfera, HAARP Alb si alte alea, e atat de greu de gandit ca poate incalzirea asta globala a fost accelerata voit de… acesti celebri oameni rai?

 3. Nesimtitii! s-au facut stapani si pe stratosfera acuma!!!…
  adica daca ai cateva milioane de dolari in plus, poti sa arunci in aer planeta, daca vrei si ai si cu ce!
  Stratisfera imi apartine si mie si altor cateva miliarde de suflete in aceeasi masura si nu imi amintesc sa fi fost intrebati in privinta acordului. unde sunt toate ong-urile acelea foarte vocale cu planeta lor verde s.a.m.d.? de ce nu mai protesteaza nimeni? si unde sunt toate avizele de mediu si toate celelalte? numai prin România ni se cer?

 4. Ridicati ochiii si o sa vedeti zilnic dungile chimice (substante chimice si metale grele numite chimtrails) lasate de avioane.
  Metode de reducere a populatiei:
  vaccinuri
  chimtrails
  produse alimentare modificate genetic (GMO)
  sarea iodata
  medicamentele alopate

 5. cetățeanul tulburat // 6 aprilie 2017 at 23:19 // Răspunde

  lie lie ciocârlie, dacă în opinia ta stratosfera aparține tuturor, planeta cui aparține?
  Dacă ești de acord să plătești taxe și impozite pe orice coteț sau bordei construit, asta înseamnă că trăiești pe planetă lor, ți s-a desenat o societate din care să faci parte și să te supui regulilor lor, nu ai dreptul să spui nimic contra sistemului…Ai doar dreptul să dormi și să visezi!

 6. “Acum, daca facem o treaba foarte buna cu noile vaccinuri, cu serviciile medicale, cu serviciile de sanatate reproductiva, am putea, cel mai probabil, sa reducem acest numar cu 10 sau 15%. ” Bill Gates

  Sa credem ca acun doreste ceva spre binele nostru ?

Adauga un comentariu

Adresa de email introdusa nu va fi publicata.
Comentariile care conțin cuvinte obscene și limbaj violent sau care instigă la ură și discriminare nu vor fi publicate!


*


Termeni si conditii