Noutăți

Oamenii de știință construiesc o “Arcă a lui Noe modernă” pentru a salva ADN-ul întregii vieți de pe Terra

Oamenii de știință speră să creeze o arcă modernă a lui Noe care să “revoluționeze înțelegerea noastră despre viață”. Un grup de 24 de oameni de știință din mai multe țări au început să stocheze codurile genetice ale tuturor celor 1,5 milioane de plante, animale și ciuperci de pe Terra. Proiectul, în valoarea de 4,7 miliarde de dolari, este descris ca fiind “cel mai ambițios proiect din istoria biologiei moderne”. Proiectul BioGenome este condus de cercetători de la institutul Smithsonian din Washington. Aceștia sunt convinși de faptul că catalogarea ADN-ului tuturor speciilor de pe Pământ ar putea fi o resursă vitală pentru medicina și agricultura viitorului. În prezent, mai puțin de 0,2% din speciile de pe Terra au fost secvențiate.

“Vom construi o bibliotecă completă a vieții, pe care o vom putea folosi pentru diverse cercetări. Va fi ca o bibliotecă numai că în loc de cărți o să avem ADN-ul tuturor speciilor din mediul înconjurător. Creșterea înțelegerii noastre asupra biodiversității Pământului și gestionarea responsabilă a resurselor sale sunt printre provocările științifice și sociale cele mai importante ale noului mileniu”, a declarat John Kress de la Smithsonian pentru The Times.

Genomul unui organism este scris într-un cod chimic numit ADN. ADN-ul sau acidul deoxiribonucleic este o substanță chimică complexă prezentă în aproape toate organismele care poartă informații genetice. Genomul uman este genomul speciei homo sapiens, stocat pe 23 de perechi de cromozomi. Douăzeci și două dintre acestea sunt perechi de cromozomi autozomali, în timp ce cealaltă pereche determină sexul. Genomul uman haploid ocupă puțin mai mult de 3 miliarde de perechi de bază de ADN. Prima decodare a genomului uman a fost finalizată în 2003 ca parte a Proiectului genomului uman; a durat 15 ani și a costat 3 miliarde de dolari, notează cei de la Daily Mail.

sursa: http://www.dailymail.co.uk/sciencetech/article-5650821/Modern-day-Noahs-ark-save-DNA-complex-life-Earth.html

sursa: https://ancient-code.com/scientists-built-modern-day-noahs-ark-save-dna-complex-life/

traducere și adaptare: Radu Ungureanu


Intră pe pagina principală a site-ului pentru a vedea cele mai noi articole! Clik aici: Acasa

1 Comment on Oamenii de știință construiesc o “Arcă a lui Noe modernă” pentru a salva ADN-ul întregii vieți de pe Terra

  1. Totul se leaga!,,Nu exista toleranta zero!Oricit de mult te-ai stradui,undeva,tot se va strecura o greseala”.De cite ori ma apropii….

Adauga un comentariu

Adresa de email introdusa nu va fi publicata.
Comentariile care conțin cuvinte obscene și limbaj violent sau care instigă la ură și discriminare nu vor fi publicate!


*


Termeni si conditii