Noutăți

Oamenii de știință chinezi susțin că au creat “motorul imposibil” al celor de la NASA. Ne-ar putea duce pe Marte în doar 10 săptămâni

Motorul EmDrive care funcționează fără combustibil se presupune ar fi capabil să ducă oamenii pe Marte în doar 10 săptămâni. Existenţa EmDrive a fost teoretizată de către NASA pentru o perioadă lungă de timp, însă agenţia americană nu a reuşit să creeze o versiune funcţională a motorului. Făcând acest lucru fără a avea nevoie de combustibil, motorul încalcă a treia lege a lui Newton, care afirmă că pentru fiecare acțiune există o reacție egală și contrară.

Un videoclip recent publicat sugerează că cercetătorii chinezi au reușit să creeze un prototip funcțional al motorului “imposibil” fără combustibil al NASA, un motor care ar putea revoluționa explorarea spațiului în următorii ani. Dacă funcționează, motorul care sfidează fizica, ar putea ajuta umanitatea să ajungă în planetele îndepărtate din sistemul nostru solar, care nu erau la îndemâna tehnologiei actuale.

Videoclipul susține că oamenii de știință chinezi au reușit să dezvolte sistemul EmDrive și îl vor testa în spațiu în viitorul apropiat. Totuși, nu au fost postate specificații și aspecte tehnice ale dispozitivului în sine. Conform teoriei, EmDrive furnizează propulsie fără a avea nevoie de combustibil, utilizând în schimb microunde furnizate de energia solară.

sursa: https://www.ancient-code.com/chinese-scientists-claim-to-have-created-nasas-impossible-engine/

traducere și adaptare: Radu Ungureanu


Intră pe pagina principală a site-ului pentru a vedea cele mai noi articole! Clik aici: Acasa

Adauga un comentariu

Adresa de email introdusa nu va fi publicata.
Comentariile care conțin cuvinte obscene și limbaj violent sau care instigă la ură și discriminare nu vor fi publicate!


*


Termeni si conditii