Noutăți

O rachetă a SpaceX a lansat un satelit misterios, pentru armata SUA. Filmul operațiunii este spectaculos!

O rachetă de tip Falcon 9 de la SpaceX a decolat de la Kennedy Space Center, Florida, într-o primă misiune efectuată în beneficiul National Reconnaissance Office. Despre satelitul militar aflat la bord nu au fost furnizate niciun fel de informații. Încărcătura ce s-a aflat la bordul rachetei aparține oficiului care produce și exploatează sateliții de spionaj ai Statelor Unite.

b

Până acum, armata SUA a cheltuit miliarde de dolari anual, lucrând exclusiv cu United Launch Alliance, pentru a-și plasa sateliții pe orbită. Cu trei ani în urmă, SpaceX a protestat vizavi de practica US Air Force de a contracta în mod exclusiv serviciile United Launch Alliance pentru astfel de operațiuni.

SpaceX susținea, atunci, că nu este just ca miliarde de dolari să ajungă la o singură companie, pentru lansările legate de securitatea națională. Acum, SpaceX a fost selectată pentru realizarea operațiunii de lansare a satelitului în urma participării la un concurs de oferte.

d1

A fost prima lansare cu caracter militar a companiei aerospațiale SpaceX. Caracteristicile și scopul real al satelitului spion proaspăt lansat pe orbita Terrei (cunoscut doar sub numele de NROL-76) constituie informații cu regim secret. La doar 10 minute după lansare, prima treaptă a rachetei reciclabile a revenit înapoi pe Pământ, în cele mai bune condiții.

Primul segment al rachetei (cel mai mare) a efectuat, după detașare, un arc elegant, în vreme ce s-au activat propulsoarele cu azot, pentru revenirea la sol. Racheta recuperabilă a aterizat, apoi, cu acuratețe, exact în centrul zonei de aterizare de formă rotundă.

Autor: Tomi Tohaneanu

Sursa: www.dailymail.co.uk, www.wral.com, bbc.com


Intră pe pagina principală a site-ului pentru a vedea cele mai noi articole! Clik aici: Acasa

Adauga un comentariu

Adresa de email introdusa nu va fi publicata.
Comentariile care conțin cuvinte obscene și limbaj violent sau care instigă la ură și discriminare nu vor fi publicate!


*


Termeni si conditii