Noutăți

O lege cretină a intrat în vigoare din această lună: dacă nu îți îngropi morții în 36 de ore primești până la 10.000 de lei amendă!!!

Cotidianul.ro: De luna aceasta a intrat în vigoare o lege a Guvernului Cioloș adoptată pe data de 23 noiembrie 2016, care care va stârni multe controverse.

Din strămoşi românul ține mortul trei zile pentru a-l jeli, dar, conform noii legi, dacă nu e dus la groapă în 36 de ore familia defunctului riscă o amendă de până la 10.000 de lei.

“Sincer să fiu, n-am auzit până acum ca cineva să înhumeze decedatul în 36 de ore. Cred că o persoană de la Ministerul Sănătății a pus cifra greșit. Pentru că este, practic, imposibil. Termenul ar putea expira în toiul nopții”, a explicat Sebastian Cocoș, președintele Asociației Funerare din România.

”Medicii de la Direcția de Sănătate Publică (DSP) se ocupă de controale, împreună cu polițiștii. Toate familiile sunt obligate să încheie contract cu o firmă de pompe funebre, iar noi, pe baza certificatului de deces, stabilim ziua și data morții. Și în funcție de asta și când are loc înmormântarea”, a completat acesta, potrivit ortodoxinfo.ro, scrie ziarulunirea.ro.

Se spune că „unde-i lege nu-i tocmeală”, aşa că românii trebuie să respecte noile reglementări dacă nu doresc să primească amenda destul de consistentă.

Sursa: Cotidianul.ro

NOTA MEA: Autorii acestei legi nu au fost cu toți boii acasă atunci când au conceput-o! E clar: politicienii noștri ori nu au ce face, ori sunt chitiți să streseze pe toată lumea, așa, din principiu. Pentru că o astfel de lege te obligă să îngropi persoana decedată chiar a doua zi. Hai să facem un calcul simplu… Să presupunem că astăzi, la ora 16:00 ți-a decedat bunicul. Termenul de 36 de ore se încheie la ora 04:00 dimineața în a treia zi. Asta înseamnă că, vrei nu vrei, ca să nu plătești cei 10.000 de lei (și să fim serioși, majoritatea românilor nu își permit așa ceva), îl îngropi pe bunicul a doua zi, indiferent că ai sau nu coșciug, că au venit toate rudele și prietenii (unii aflați, poate, într-o altă țară), că ai apucat să îl plângi. Practic, ai la dispoziție mai puțin de 24 de ore să organizezi toată ceremonia.

O asemenea lege cretină care conține o astfel de condiționare, creată de indivizi stupizi și fără o ocupație serioasă, nu putea să apară decât în România. Să ne ferească Dumnezeu de această clasă politică cât se mai poate, că dacă o să îi mai avem pe cap 10 ani, România va dispărea de pe hartă!

Adrian Albu


Intră pe pagina principală a site-ului pentru a vedea cele mai noi articole! Clik aici: Acasa

Adauga un comentariu

Adresa de email introdusa nu va fi publicata.
Comentariile care conțin cuvinte obscene și limbaj violent sau care instigă la ură și discriminare nu vor fi publicate!


*


Termeni si conditii