Noutăți

O formidabilă cască militară – menită să intre în dotarea faimoaselor trupe SAS – rezistă fără probleme la foc, șrapnele și gloanțele armelor AK47!

În cadrul (și spre folosul) celebrelor trupe de comando SAS (Special Air Service) sunt testate unele dintre cele mai performante căști anti-glonț, între cele utilizate de către diferitele forțe armate ale lumii. Aspectul acestor căști amintește, într-o oarecare măsură, de personajul Boba Fett, vânătorul de recompense din „Star Wars”. Dotările noii căști, destinată să fie utilizată pe parcursul operațiunilor periculoase înglobează, într-adevăr, tehnologii demne, mai degrabă, de dotarea cyoborgilor și altor personaje războinice din filmele SF.

Pe cât este de sofisticată, ca aspect și ca dotări, noua cască destinată să intre în dotarea faimoaselor trupe SAS, pe atât de lung este numele complet al acesteia: Devtac Ronin Kevlar Level IIIA Tactical Ballistic Helmet. „Casca tactică balistică” este, spre deosebire de căștile militare clasice, capabilă să reziste nu numai gloanțelor ieșite de pe țeava armei de asalt AK47 (cea mai cunoscută și utilizată pușcă de asalt din lume), ci și focului ori șrapnelului. Ea oferă, astfel, o protecție perfectă contra celor mai frecvenți factori distructivi de pe câmpul de luptă.

b

e

d

Pentru a oferi protecție contra temperaturilor extreme, noua cască cu protecție facială testată de către cei de la SAS încorporează un sistem de aer condiționat. Este dotată, de asemenea, cu un sistem de detecție. Complexul element de protecție a capului încorporează senzori care captează semnalele emise de către alte căști, în vederea localizării soldaților inamici. Dispune și de un dispozitiv de vedere în infraroșu, precum și de un sistem de localizare prin GPS. Noua cască este rodul unei activități de cercetare care a durat ani de zile.

Utilizată deja, de către forțele speciale, noua cască poate realiza, după cum se observă, mult mai mult decât o simplă stopare a gloanțelor. Este echipată cu cea mai recentă tehnologie de comunicații și îl va ajuta pe soldat să-și localizeze inamicul, indiferent de circumstanțe, pentru îndeplinirea cu succes a celor mai îndrăznețe și primejdioase misiuni de luptă.

c

f

Surse: www.dailymail.co.uk, special-ops.org

Autor: Tomi Tohaneanu


Intră pe pagina principală a site-ului pentru a vedea cele mai noi articole! Clik aici: Acasa

3 Comments on O formidabilă cască militară – menită să intre în dotarea faimoaselor trupe SAS – rezistă fără probleme la foc, șrapnele și gloanțele armelor AK47!

  1. cetățeanul tulburat // 4 august 2017 at 13:41 // Răspunde

    Nu mai înțeleg ce atâtea pregătiri de război și misiuni…când putem trăi în pace și liniște!
    Psihopații ăștia care conduc planeta din umbră sunt urmașii naziștilor pe care rușii au vrut să-i ucidă, iar americanii le-au oferit culcuș….iar acum omenirea trăiește sub teroarea celui de-al patru-lea Reich…fibra optică, night vision, echipamentele anti glonț, cuptorul cu microunde asta e tehnologie venită din spațiu…Sunt tehnologii care se țin la blat de putem lua extratereștrii acasă, tehnologia smartphone a fost furată din buncăr și scoasă la suprafață ca unii să mai facă un ban cinstit și să țină masele ocupate…

  2. Seamana mai degraba cu Generalul Grievous personaj din Războiul Stelelor…

  3. In loc sa investeasca in dezvoltarea stiintifica si tehnologica, sa ne extindem civilizatia in afara Terrei ca si asa suntem pe pragul extinctiei astia se preocupa de razboaie, de dezvoltarea armamentului ca sa ucida cat mai mult! Sa le multumiti oameni buni astora ca va distrug, ca degeaba au luptat stramosii, numai pentru broscoi sa-si faca ditamai averea de pe urma razboiului!

Adauga un comentariu

Adresa de email introdusa nu va fi publicata.
Comentariile care conțin cuvinte obscene și limbaj violent sau care instigă la ură și discriminare nu vor fi publicate!


*


Termeni si conditii