Noutăți

O firmă de încălțăminte a creat pantofi sport din alge marine…

Se pare că problema poluării apei începe să stârnească imaginația oamenilor din întreaga lume și chiar să îi încurajează pe unii dintre aceștia să găsească soluții inovatoare la o problemă globală. O astfel de idee inovatoare a venit și din partea fabricantului de încălțăminte Vivobarefoot, care a creat o linie de pantofi din alge marine, lucru ce ajută la salvarea apelor de la poluarea cu alge toxice. Compania a prezentat pantofii Ultra III rezistenți la apă, realizați dintr-un material care conține 40% alge și 60% etilenă-acetat de vini (EVA). În viitor, Vivobarefoot speră să scadă în continuare conținutul de EVA și să crească conținutul de alge.

De fapt, aceasta nu este singura companie care aspiră să ajute mediul marin prin producerea de încălțăminte ecologică. În 2015, Adidas a prezentat un prototip de adidași durabili, fabricați în întregime din deșeurile aduse la țărm de oceane. Pentru a-și crea pantofii rezistenți, cei de la Vivobarefoot au colaborat cu compania Bloom, care produce spumă inovatoare pe bază de alge.

p-1-these-shoes-made-with-algae-help-clean-up-lakes

Algele toxice amenință ecosistemele marine din întreaga lume. Ca de obicei, oamenii sunt de vină. Tone de deșeuri chimice sunt vărsate direct în ape, iar acest lucru cauzează creșterea algelor care eliberează toxine, lucru greu de controlat. Această poluare a algelor otrăvește mediul marin și duce la consecințe catastrofale pentru animalele care trăiesc în acest mediu.

Lacul Taihu din China, care a fost o sursă de apă potabilă pentru milioane de oameni acum zeci de ani, este cunoscut ca unul dintre cele mai poluate lacuri din lume. Apa este plină cu alge toxice și gunoi. Acesta este locul de unde cei de la Bloom recoltează alge pentru a-și face spuma, care ulterior este transformată de cei de la Vivobarefoot în pantofi.

sursa: http://themindunleashed.com/2017/08/shoes-algae-pollution.html

Traducerea și adaptarea: Radu Ungureanu


Intră pe pagina principală a site-ului pentru a vedea cele mai noi articole! Clik aici: Acasa

Adauga un comentariu

Adresa de email introdusa nu va fi publicata.
Comentariile care conțin cuvinte obscene și limbaj violent sau care instigă la ură și discriminare nu vor fi publicate!


*


Termeni si conditii