Noutăți

O echipă americano-română lansează ASTĂZI filmul “The Hunt for Transylvanian Gold” – despre furtul brățărilor DACICE din aur. Vezi Trailer-ul

 •  
 •  
 •  

Muzeul Naţional de Istorie a României şi Kogainon Films prezintă în premieră filmul The Hunt for Transylvanian Gold, un documentar ce spune povestea furtului brăţărilor de aur dacice, vechi de aproape 2000 de ani, conform Mediafax.

Evenimentul are loc chiar în momentul publicării acestui articol, de la ora 17:00, la sediul Muzeului Național de Istorie a României, din București.

Filmul are o durată de 50 de minute şi oferă informaţii inedite despre reţelele care se ocupă cu traficul de artefacte pe piaţa neagră internaţională, despre vânătorii de comori, experţii în antichităţi, suspecţii arestaţi şi cele 13 brăţări recuperate. Documentarul este o producţie Kogainon Films (Boston), iar echipa filmului a avut atât membri români, cât şi americani.

Află mai multe aici: Mediafax.ro

Coordonatorul proiectului este Dan Dimăncescu, realizatorul filmului DECODING DACIA. Vedeți aici Trailerul:

 

THE HUNT FOR TRANSYLVANIAN GOLD – TRAILER from Kogainon Films on Vimeo.


Cunoaşte Lumea --> Prima pagină


 •  
 •  
 •  

3 Comments on O echipă americano-română lansează ASTĂZI filmul “The Hunt for Transylvanian Gold” – despre furtul brățărilor DACICE din aur. Vezi Trailer-ul

 1. Daca pornim de la premisa ca limba folosita era indo-europeana,avem,,clan”(chlan -in limba turca-imprumutat si pastrat,probabil;inseamna sarpe).Intrebare:cui apartineau si sunt toate?

 2. Doru-Calin Ciobanu // 25 ianuarie 2017 at 18:36 // Răspunde

  KOGAIONON este numele corect …

 3. În sfârşit, un film care, într-un mod credibil, prezintă munca nevăzută, uriaşă şi nu lipsită de pericol a procurorului şi a echipei sale. Aşa cum cărţile lui Doru Davidovici despre viaţa de pilot au fascinat o generaţie, filmul acesta de excepţie va fi în primul rând un reper pentru tineri în alegerea profesiei.

  Este uimitoare personalitatea domnului Augustin Lazăr, este uriaşă munca pe care a depus-o cu echipa sa, este incredibilă saga brăţărilor. A insistat să dovedească existenţa acestora, apoi a insistat să afle dacă sunt sau nu falsuri – cum se vehicula, apoi a trebuit să găsească dovezi că sunt găsite aici şi nu altundeva. Toate acestea, ca şi istoria aducerii lor, pe rând, în ţară, sunt redate în film cu arta povestirii echilibrate, cu umor uneori, alteori cu dramatism şi răsturnări de situaţie, procurorul devine chiar acuzat la un moment dat. Trebuie să vedeţi căldura cu care vorbeşte despre brăţări şi despre oameni distinsa Barbara Deppert Lippitz, expert în aur, să aflaţi implicarea sa necondiţionată în acţiunea de recuperare. Încă un străin care a ajutat România.

  Imaginea merită un premiu. Cadrele alese au surprins ce e mai frumos în locurile filmate şi în oameni.

  Poate, peste ani, aşa cum la final, promitea mai în glumă, mai în serios, domnul Târnoveanu, într-o carte, vom afla şi partea nespusă acum a poveştii.

Adauga un comentariu

Adresa de email introdusa nu va fi publicata.
Comentariile care conțin cuvinte obscene și limbaj violent sau care instigă la ură și discriminare nu vor fi publicate!


*


Termeni si conditii