Noutăți

O creatură ciudată, de 30 de metri lungime, a fost filmată în adâncul apelor australiene. VIDEO

Cineva spunea că știm mai puține despre adâncul oceanelor decât despre satelitul pământului, Luna. Probabil că are dreptate.

În anul 2013, scafandrii australieni de la Eaglehawk Dive Center au reușit să filmeze una dintre cele mai incredibile vietăți marine – „Pyrostremma spinosum” – care, datorită rarității apariției sale este numită „Unicornul mărilor”. Vietatea, filmată în largul coastei Tasmaniei, are corpul cilindric, translucid și gol pe dinăuntru, putând ajunge până la 30 de metri lungime și un diametru de 1 metru.

În condițiile în care viața subacvatică este încă extrem de puțin cunoscută, oare ce surprize ne mai rezervă adâncul oceanelor?


Intră pe pagina principală a site-ului pentru a vedea cele mai noi articole! Clik aici: Acasa

2 Comments on O creatură ciudată, de 30 de metri lungime, a fost filmată în adâncul apelor australiene. VIDEO

  1. Este gresit caracterizata ca un singur individ, desi reprezinta un sitem complex. Este o colonie tubulara de indivizi din specia Pyrostremma spinosum.
    Mai multe pe:
    http://www.biodiversityexplorer.org/mm/tunicates/pyrostremma_spinosum.htm

  2. Strugariu Petru // 29 august 2015 at 20:25 // Răspunde

    Imaginati-Vă ca aceste ,,creaturi” sunt dotate cu sistem nervos primitiv,alfel nu s-ar deplasa prin propulsie proprie și nu ar reacționa la stimulii din mediu. Dimensiunile,intrdevar contravin tratatelor de specialitate. Sa credem în viitor și sa avem parte de multe descoperiri. Personal cred ca totul este posibil în natura cu condiția sa nu intervină factorul antropic. Deocamdată primează banul,nu știință. Pacat. Batranul si Marea.

Adauga un comentariu

Adresa de email introdusa nu va fi publicata.
Comentariile care conțin cuvinte obscene și limbaj violent sau care instigă la ură și discriminare nu vor fi publicate!


*