Noutăți

O cometă de dimensiuni respectabile se apropie de Pământ și va ajunge să lumineze cerul chiar înainte de Crăciun

În urmă cu peste 2000 de ani, o stea marca Nașterea lui Iisus Hristos. Anul acesta, Crăciunul va fi marcat de o apariție similară pe cerul înstelat, și anume o cometă imensă care va străbate cerul în apropierea Pământului chiar în preajma acestei sărbători creștine. Deși Comet 46 / p Wirtanen, cel mai probabil, nu este un semn divin și nu va marca nașterea unui Mesia, va fi cu siguranță un eveniment cu adevărat special care ne va încânta în această iarnă.

Cometa masivă, cu un diametru mai mare de un kilometru, nu va afecta Pământul în niciun fel. În ciuda faptului că există nenumărate obiecte celeste potențial periculoase în apropierea Pământului, această rocă spațială va trece la o distanță de 7 milioane de km de Pământ în data de 17 decembrie. Cometa va rămâne vizibilă pe cer câteva zile după această trecere.

Vorbind despre cometă, astronomul Joseph Rao a declarat că aceasta va fi vizibilă pe timp de noapte, însă va fi mai bine vizibilă din zonele unde nu există poluare luminoasă. “Din metropole sau din apropierea acestora, observarea acestei comete se va dovedi a fi o sarcină dificilă, dacă nu chiar imposibilă cu ochiul liber. Și chiar și pentru cei care sunt binecuvântați cu cerul întunecat și înstelat, găsirea unei comete se poate dovedi a fi o provocare. De fapt, sub un cer complet întunecat, fără poluare cu lumină, probabil cele mai bune instrumente pentru localizarea cometei vor fi proprii noștri ochi. De aceea dacă stați într-o astfel de regiune, nici nu știți cât de binecuvântați sunteți din acest punct de vedere. Cel mai probabil o să o vedeți ca un nor aproape circular, mai luminos decât o stea “, a declarat Rao.

Cometa 46 / p Wirtanen a fost descoperită fotografic pe 17 ianuarie 1948 de către astronomul american Carl A. Wirtanen.

sursa: https://www.ancient-code.com/a-massive-comet-is-heading-towards-earth-and-will-arrive-before-christmas/
traducere și adaptare: Radu Ungureanu


Intră pe pagina principală a site-ului pentru a vedea cele mai noi articole! Clik aici: Acasa

1 Comment on O cometă de dimensiuni respectabile se apropie de Pământ și va ajunge să lumineze cerul chiar înainte de Crăciun

  1. Grandfather Nicky // 8 decembrie 2018 at 15:04 // Răspunde

    Singura problemă nerezolvată este data nașterii lui Iisus Hristos!
    https://www.jw.org/ro/invataturi-biblice/intrebari/cand-s-a-nascut-isus/

Adauga un comentariu

Adresa de email introdusa nu va fi publicata.
Comentariile care conțin cuvinte obscene și limbaj violent sau care instigă la ură și discriminare nu vor fi publicate!


*


Termeni si conditii